Експлозии са били чути в района на окупираната Запорожка АЕЦ

...
Експлозии са били чути в района на окупираната Запорожка АЕЦ
Коментари Харесай

ЗАПЛАХА: Експлозии са чути в района на Запорожката АЕЦ

Експлозии са били чути в региона на окупираната Запорожка АЕЦ. Това се случи на 26 против 27 юли. Те са записани от специалисти на МААЕ.

Това заяви на брифинг изпълняващият длъжността началник на Държавната комисия за атомно контролиране Олег Кориков. Той означи, че специалисти на МААЕ са записали детонации на 26 и 27 юли. Открити са и мини на територията на централата.

" Наскоро имаме информация от представители на МААЕ, които са непрекъснато в Запорожката АЕЦ, че са разпознати мини. Последната информация беше за детонации, които са чути на 26 и 27 юли ", сподели Кориков.

Заплахата в Запорожката АЕЦ нараства, тъй като няма сигурност, че системите за сигурност работят. Кориков означи, че се прави навременна поддръжка и ремонт на оборудването, с цел да се завоюва увереността, че условията на стандартите и наредбите за сигурност са изпълнени.

" Тоест, при положение на повреда, ние имаме системи за сигурност на гарата, които би трябвало да локализират повредата или, в противен случай, да я предотвратят ", сподели Кориков.

Според него в този момент, при липса на подобаваща поддръжка, управляващите не могат да бъдат сигурни, че тези системи ще работят вярно. Друг рисков фактор е “непредвидимият и безконтролен личен състав, мобилизиран от окупаторите в АЕЦ”.

“Все отново приказваме за неоторизиран личен състав в нуклеарна апаратура. Следователно има огромен риск от първия ден на завладяването на станцията.”

Той изясни, че разпоредбите за сигурност плануват експлоатиращата организация-оператор да управлява достъпа до АЕЦ-а, тъй че да има достъп единствено този личен състав, който е директно обвързван с безвредната употреба на централата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР