Експлоатацията на Северен поток - 2 ще е възможна само

...
Експлоатацията на Северен поток - 2 ще е възможна само
Коментари Харесай

Газ по Северен поток - 2 ще премине само след сертификацията

Експлоатацията на " Северен поток - 2 " ще е допустима единствено след завършването на сертификацията, която надали ще бъде приключена през януари. Това е декларирал представител на Министерството на стопанската система на Германия пред публицисти в Берлин.

" Природен газ ще може да стартира да постъпва едвам след завършването на сертификацията ", е споделила тя. " Това е ясната правова причина ".

Отговаряйки на спомагателен въпрос, може ли сертификацията да приключи през януари, тя е дала отговор: " По наша оценка, не, не мисля. Но за това към този момент приказва шефът на Федералната мрежова организация ".

Председателят на регулатора Йохен Хоман сподели в четвъртък, че решението за стартиране в употреба на " Северен поток - 2 " няма да бъде взето през първата половина на 2022 година.

Вече запълват втората тръба на " Северен поток - 2 " с газ

Процедурата по запълване с природен газ на втората тръба на газопровода " Северен поток - 2 " е почнала на 17 декември. Това пише  в известие от оператора на плана Nord Stream 2.

" Подобно на процедурата, изпълнена при първата тръба, и втората последователно ще се запълва с газ, с цел да се реализира нужното равнище на размера и налягането ", се отбелязва в известието. По-рано по втората тръба  сполучливо бяха приключени пусково-изпитателните  работи по контрола за цялостта на газопровода.

В съобщението се споделя още, че за идващите механически стъпки Nord Stream 2 ще заяви в допълнение. Операторът отбелязва, че газопроводът е изцяло издигнат и е минал самостоятелна сертификация в съответствие с нормативните механически и отраслеви стандарти, с цел да се обезпечи неговата надеждна и безопасна употреба.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР