Експертното говорене липсва от дневния ред за българските пътища. Няма

...
Експертното говорене липсва от дневния ред за българските пътища. Няма
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Министър Шишков услужливо осуетяваше вземането на проби от пътища. Той ни саботира


Експертното говорене липсва от дневния ред за българските пътища. Няма да ги оставим политиците да шикалкавят.
Това сподели в изявление за БНР инж. Богдан Милчев, създател на Института за пътна сигурност. Според него " публичният надзор би трябвало да залегне в ръководството на нашите пътища " и до момента в който няма гласност, в никакъв случай няма да се оправим с сигурността по нашите пътища.
Днес Институтът за пътна сигурност организира дискусия на тематика " Мисия безвредни пътища ", в която ще се включат и някогашни министри на районното развиване. Настоящият длъжностен министър Иван Шишков през вчерашния ден е отдръпнал съглбасието си за присъединяване в полемиката. 
" Министър Шишков се изявява като герой против тежките проблеми по нашите пътища. (…) Вчера в 5 часа се уплаши да взе участие в тази полемика. На 28 февруари той взе пробите от Северната дъга и предостатъчно потриваше ръце. Какво се случи, че той не желае да застане лице в лице с предшествениците си, които той подлага на критика ", разяснява Богдан Милчев в предаването " Преди всички ". По думите му  " министър Шишков бяга по тъча " и това е доказателство, че " текат доста тежки корупционни процеси ".
Милчев зададе конкретни въпроси на Шишков, свързани със строителния бизнесмен Велико Желев, като съобщи, че имат достоверна информация, че след вземането на пробите от Северната дъга Желев бил нахлул в кабинета на Шишков. Защо притежатели на компании вървят в кабинета на министъра, до момента в който при предходни министри не желаеха да отидат, попита още Богдан Милчев.
В публичното пространство от месеци насам обществено се приказва,  че " Хидрострой " е една от дребното компании, които имат работа по пътищата на България при ръководството на министър Шишков, уточни Милчев.
" Това не го отхвърли в изявлението си откакто излезе от ареста и господин Желев. "
" Откакто министър Шишков ръководи, основният паричен запас се насочва към тази компания ", добави Милчев.
" Имам възприятието, че министрите в служебното държавно управление някой ги стопира да стигнем до дъно ", изрази съмнение той, запитан има ли разнобой сред Иван Шишков и Иван Демерджиев по проблема " Велико Желев ".
Нивата на корупцията в Министерство на регионалното развитие са такива, че след изборите това министерство ще бъде " разпаднато ", счита Богдан Милчев.
Той описа още, че министър Иван Шишков " услужливо " е осуетявал вземането на проби от пътища, за които преди този момент е обещавал подпомагане.
" Лот 1 на " Хемус " – там е строил още веднъж " Хидрострой ", автомагистрала " Европа " – правата, която преди малко беше пусната в употреба, автомагистрала " Тракия " от Чирпан до Стара Загора, пътят Ботевград – Видин. Той саботира вземането на тези проби, за които бяхме заели интернационална лаборатория. Той ни саботира и имаме документи, които през днешния ден ще предоставим на медиите. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР