Експертно правителство означава правителство, съставено от хора, които не са

...
Експертно правителство означава правителство, съставено от хора, които не са
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова: Конституционно правителство няма, има конституционно мнозинство

„ Експертно държавно управление значи държавно управление, формирано от хора, които не са били в никакъв случай в партийни листи, нито са били на някакви избираеми длъжности, номинирани от партия. А конституционно държавно управление - мисля, че такова нещо няма. Има конституционно болшинство. То е належащо за смяна на Конституцията “, изясни в ефира на БТВ политологът проф. Румяна Коларова  Румяна Коларова Доц. доктор Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 година в София. Румяна Коларова е академични.

Днес ГЕРБ припознаха формулата вместо експертен кабинет – да създадат конституционно държавно управление, такова, зад което застават нужният брой депутати, с цел да бъде изменена Kонституцията.

„ В момента на процедура се разисква държавно управление на малцинството на ГЕРБ-СДС и ДПС с поддръжка на „ Има подобен народен представител “. Заедно те имат 116 места и въпросът е дали депутати от други групи ще го поддържат “, уточни политологът Даниел Смилов.

„ Христо Иванов е приказвал за конституционно болшинство, а Бойко Борисов го преформулира в конституционно държавно управление. Ако това държавно управление на малцинството стане, то може да употребява като стабилизатор на концепция за конституционна смяна, за пробутване на промени в Конституцията “, добави той.



Според проф. Коларова единственият вид за държавно управление е експертен кабинет, без да се ангажира да уточни с кой мандат това ще се случи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР