Експертният щаб за борба с коронавируса в Швейцария очаква между

...
Експертният щаб за борба с коронавируса в Швейцария очаква между
Коментари Харесай

Тежка вълна на Омикрон удари Швейцария

Експертният щаб за битка с ковид в Швейцария чака сред 10 и 30 % от популацията да се болести с ковид в границите на седмица, до момента в който вълната на инфекции с разновидността Омикрон върви към върхови стойности, съобщи ДПА.

Когато вълната премине, сред 65 и 85 % от популацията ще има имунитет или ще бъде предпазено посредством бустерната имунизация, сподели през днешния ден в Берн Таня Щадлер, ръководител на експертния щаб, съветващ държавното управление.

Щадлер, която е математик и биостатистик от немския град Щутгарт, чака инфекциите да доближат пика си след една до три седмици. Това ще се отрази на броя на признатите в болница за интервал от седмица до 10 дни.

Болничните заведения ще би трябвало се оправят с огромно натоварване. " На моменти ще бъде извънредно мъчно ", сподели Щадлер.

За да бъде непокътнато естественото действие на стопанската система, обществото и администрацията, съобщи Щадлер, е рационално срокът на карантината за контактните лица да бъде понижен на пет дни.

В Швейцария има строги условия за носене на маска и единствено тези, които са преболедували или имунизирани, се позволяват до заведенията за хранене и огромна част от публичните институции.

Освен рестриктивните мерки при всеобщите прояви няма никакви други по-сериозни рестрикции за обществения живот на преболедувалите и имунизираните.

В Швейцария броят на инфектираните бързо нараства. За последното денонощие бяха регистрирани 24 600 нови инфекции.

Отделно от това има и подобен брой неотчетени случаи, тъй като не всички хора са изследвани, съобщи Щадлер. Четиринайсетдневната заболеваемост е 3293,21 случая на 100 000 души население.

За съпоставяне в прилежаща Германия седемдневната заболеваемост към днешна дата е 387,9 инфектирани на 100 000 души население.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР