Експертната комисия заседава в сряда и ще решава за отпадане

...
Експертната комисия заседава в сряда и ще решава за отпадане
Коментари Харесай

В сряда решават за отпадане на маските в Гърция

Експертната комисия заседава в сряда и ще взема решение за отпадане на маските в Гърция. Според информацията в сряда държавното управление ще предложи на експертната комисия, да бъдат отстранени маските навън, като се изключи местата, където има скупчване на хора.

По отношение на затворени пространства, които оферират развлечения, кетъринг, лечебни заведения, старешки домове, супермаркети и градски превоз, потреблението на маска ще остане наложително.

Ще бъде разисквано и унищожаване на PLF декларацията при прекосяване на граница, единствено за имунизирани.

Ваксинирането на жителите остава главен приоритет на държавното управление, само че и най-мощното оръжие на научната общественост за отбрана против ковид.

Основна остава задачата за имунизиране на хора над 60-годишна възраст до 100%, вместо сегашните 90%. В тази посока Гърция се надява да има позитивен резултат с въвеждането на протеиновите ваксини. 474 000 дози от имунизацията Novavax се чакат идната седмица, а имунизацията Sanofi в края на март или началото на април.

„ Те са протеинови ваксини, за тези, които към момента имат подозрения по отношение на иРНК “, сподели заместник-министърът на опазването на здравето Мина Гага, призовавайки хората да се предпазят от инфекцията COVID-19.

Отпадането на рестриктивните мерки е обвързвано и с разкриване на туристическия сезон на 1 март. Оптимистичните послания от резервации се усилват ежедневно. Директните полети от Съединени американски щати стартират при започване на март и април от Канада. Островите Крит и Родос са първите търсени острови.

Твърде рано е да се правят оценка тазгодишните доходи от туризъм, само че прогнозата за 15 милиарда евро наподобява освен достижима, само че и с очакване за повече, при изискване, несъмнено, че няма да има ново превръщане на епидемиологичните данни вътре и отвън Гърция. Гръцкият туризъм има цялата динамичност, да покрие доста по-бързо разликата до рекордните доходи от 18,2 милиарда евро през 2019 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР