Експертна комисия се събра спешно на мястото на , което

...
Експертна комисия се събра спешно на мястото на , което
Коментари Харесай

Ето какви мерки ще вземат за свлачището до Рибарски плаж

Експертна комисия се събра незабавно на мястото на, което откъсна част от асфалта на Крайбрежната и повали голямо дърво, съобщи кореспондент на Moreto.net.

На мястото на случая, регистриран в утринните часове на днешния ден, се събраха зам.-областния шеф Огнян Рачев, началникът на варненската дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и други експерти.

Борис Младенов от „ Геозащита “ разяснява, че сходни процеси в този сектор се следят от много време и са в резултат на морската абразия, която подмива ската. Натежаването на дърветата от поривите напразно също е асъдействало. Той е безапелационен, че ограничения би трябвало да се вземат допустимо по - скоро, тъй като тези процеси няма да спрат и има риск за сектора.

„ Районът ще се обезопаси и ще се търси съществено решение на казуса. Община Варна пое ангажимент да обезопаси с колчета. Вероятно ще се ограничи краткотрайно прекосяването на коли “, сподели Рачев.

Тотев изясни, че ще се отстранен надвиснали клони и от отсрещната страна на платното, тъй като може да се случи срутване на ската, което да прекъсне пътя.

„ Комисията взе решение да се укрепи пътят. Ще се постави наедрял трошляк и камъни, само че това е краткотрайно решение. След това ще се изготви повсеместен план и ще се търси финансиране. Ще се остави една спешна лента за прекосяване. Ще се построи краткотраен парапет за жителите “, изясни началникът на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР