Експертна група ще уточнява тарифирането и по кои пътища ще

...
Експертна група ще уточнява тарифирането и по кои пътища ще
Коментари Харесай

Експертна група ще уточнява тарифирането и пътищата на тол системата

Експертна група ще прецизира тарифирането и по кои пътища ще се ползва тол системата. За това се договориха участниците в консултативния съвет към Министерството на районното развиване и благоустройството. Специални датчици ще мерят тежестта на камионите, с цел да се спре разбиването на пътищата от претрупани тирове.


Превозвачи и министерство към момента не са постигнали съгласие по два съществени въпроса - какъв брой да се заплаща на километър и за кои пътища превозвачите ще дължат пари.

Разчетите са до Нова година да има дефинитивни разновидности и след тестовата работа на системата от средата на август да се предложи за утвърждение от държавното управление на дефинитивна цена за тол системата.

Сензори в асфалта ще наблюдават натовареността на тировете и тези, които не съблюдават условията, ще бъдат следени дейно.
Николай Нанков, зам.-министър на районното развиване и благоустройството: Хубаво е, че стартира монтажът, освен стартира, той ще завърши скоро и на по този начин наречените подземни кантари, тези, които действително дружно с камерите, които ще имат опцията да мерят осите на моторните транспортни средства и да пресмятат тонажа на МПС, на тежкотоварните коли в действително време.
Спорен остава въпросът дали всички пътища втори клас да влязат в тол системата или да отпаднат тези, през които не минава натоварен трафик.
 Държавата и превозвачите разискват обсега на тол системата Държавата и превозвачите разискват обсега на тол системата
Държавата и превозвачите на среща в районното министерство за обсега на тол системата и размера на тол таксите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР