Експертизи трябва да установят причините за тежката кататстрофа с автобус

...
Експертизи трябва да установят причините за тежката кататстрофа с автобус
Коментари Харесай

Диана Русинова: В района на катастрофата в Свиленградско липсват маркировка и основни знаци

Експертизи би трябвало да открият аргументите за тежката кататстрофа с рейс на туристи, която се случи край село Младиново.

Пред Българска национална телевизия специалистът по пътна сигурност Диана Русинова разяснява, че в региона на злополуката липсват маркировка и съществени знаци - за рисков завой и че скоростта би трябвало да е 40 км/ч. Пътят е бил извънредно хлъзгав. Поредният рисков път, за който имахме сигнали. Кой не си е приключил работата - уповавам се този път да бъде осъден, сподели Русинова.

Автобусът се прекатурна през вчерашния ден на пътя Тополовград-Свиленград. Един човек почина, а 9 души са ранени. Хората са се прибирали от екскурзия от гръцкия град Кавала и са пътували за Бургас. Благодарение на мигновената интервенция на полицията всички пасажери са бързо извадени, някои превозени към болнични заведения, други ориентирани за обзор, на място им е проведен заслон.

В кметството в Младиново бяха подслонени 17 души, които не са тежко потърпевши. За тях е изпратен рейс от Бургас, който да ги прибере. В Свиленград са настанени четири дами и две деца с леки пострадвания ", съобщи Асен Меджидиев, длъжностен министър на опазването на здравето.

Пробата за алкохол на лидера е негативна, той е обяснил, че на завой рейсът е поднесъл и е излязъл от пътя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР