Експертите са съгласни, че кризисната 2020 г. ще причини драстично

...
Експертите са съгласни, че кризисната 2020 г. ще причини драстично
Коментари Харесай

Експерти прогнозират най-малко 10% свиване на икономиката на Германия през 2020 г.

Експертите са съгласни, че спешната 2020 година ще аргументи фрапантно стесняване на немската стопанска система, само че прогноза на водеща асоциация отива още по-далеч от изчисленията на държавното управление на Германия, осведоми ДПА.

Брутният вътрешен продукт се чака да се свие с минимум 10%, разгласи президентът на Асоциацията на немските индустриално-търговски камари (DIHK) Ерик Швайцер на видеоконференция. Също прогнозата е за тежък удар върху износа, който ще падне с 15%.

Швайцер акцентира, че актуалната обстановка носи всички белези на икономическа рецесия.

В момента прогнозата на държавното управление е 6,3% спад на Брутният вътрешен продукт на най-голямата стопанска система в Европа през тази година. Това значи най-голямата криза на страната от края на Втората международна война.

Германия публично влезе в криза през първата четвърт на 2020 година, откакто Брутният вътрешен продукт се сви с 2,2 на 100 спрямо предходното тримесечие.

DIHK чака стопанската система да тръгне нагоре през 2021 година, макар че няма да е с нужното движение, с цел да възвърне загубите от 2020 година Прогнозата е за 5% напредък през идната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР