Експертите са съгласни, че досега гражданите са реагирали предимно положително

...
Експертите са съгласни, че досега гражданите са реагирали предимно положително
Коментари Харесай

Нюйоркчани приветстват роботизирани контейнери за боклук

Експертите са съгласни, че до момента жителите са реагирали най-вече позитивно на робо контейнерите.

Теодора Александрова преди 8 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 14:00 | 03.08.2023

В Китай е издигната първата в света гравитационна батерия

КосмосЕмил Василев - 19:00 | 01.08.2023

Австралийската галактическа организация разкри произхода на мистериозния обект, открит на краибрежието ѝ

АвтомобилиИван Давидов - 9:14 | 02.08.2023

Кой автомобил да избягвате и кой да купите вместо него. От разнообразни класове. Според Consumer Reports

Теодора Александроваhttps://www.kaldata.com/

Няколко контейнера за отпадък в Ню Йорк са станали роботизирани и жителите на града в действителност ги посрещат добре, показвайки необикновен метод към машините, които постоянно карат хората да се усещат застрашени.

Това се споделя в репортаж на As it Happens от CBC, оповестен в четвъртък.

Новите роботи са дело на няколко студенти откриватели от Университета Корнел. Те ги ръководят отдалечено благодарение на камера, която е закрепена към всеки резервоар.

Вълнение

„ По-голямата част от хората наподобяват разчувствани да ги видят “, споделя Уенди Джу, доцент и началник на това изследване в Jacobs Technion-Cornell Institute, пред Арти Пол. „ Те незабавно схващат, че са там, с цел да изпълнят задача “.

Изследователите оповестяват, че минувачите даже махали на контейнерите, призовавайки ги да се приближат, с цел да хвърлят отпадък в тях. Това е надалеч от съмнението и недоволството, срещано при роботизацията в ежедневните задания на хората.

Някои даже стигнаха до такава степен, че нарекоха роботизираните контейнери за отпадък „ другари “ и ги похвалиха за работата им.

Други специалисти са съгласни, че робо контейнерите могат да имат позитивен резултат върху всички, които влизат в контакт с тях.

Експертите са съгласни

Фиона Карол, програмен шеф в Cardiff School of Technologies, която не е взела участие в това изследване, споделя на CBC в имейл, че „ факторът на модернизиране при роботизираните контейнери може да притегли в началото вниманието и интереса от страна на хората, което евентуално води до нараснала ангажираност в напъните за понижаване на отпадъците “.

Междувременно Муджан Гафурян, зам.-директор на лабораторията за обществена и умна роботика на Университета във Ватерло, който не е взел участие в изследването, споделя на CBC в имейл, че е много всекидневно хората да персонифицират роботи.

„ Много хора посочват своите роботи прахосмукачки по имена и поясняват държанието им. В този случай роботът, който се доближава към хората, и неговите характерни придвижвания може да построява една от аргументите, заради която можем да му придадем човешки качества “, изясни Гафуриан.

Джу обаче заяви, че е имало и случаи, в които минувачите са реагирали бурно на кошчетата, блъскайки роботите с крайници.

„ Напълно допустимо е част от тази експанзия или угриженост по отношение на камерите на роботите да са свързани с настройките на хората към локалната власт на Ню Йорк “, споделя Джу.

Каквато и да е повода, наподобява, че роботизираните контейнери за отпадък са останали и множеството са удовлетворени от това.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР