Експертите са посочили седем продукта, които могат да ви зареждат

...
Експертите са посочили седем продукта, които могат да ви зареждат
Коментари Харесай

Какви храни ще помогнат за възстановяване на силата в жегите

Експертите са показали седем продукта, които могат да ви зареждат с сила в разгара на лятото.

Високата температура въздейства неприятно върху човешкото здраве, по-специално може да повлияе неприятно върху когнитивните му качества. Ето за какво е по-добре да не излизате на топло, да спите задоволително, да поддържате водния баланс и най -важното - да се придържате към вярната диета. Испанските диетолози Сузана Леон и Фатима Бранко описаха какво би трябвало да ядете, с цел да останете енергични в жегата.

Цвеклото е основата на всичко!
 Не яжте тези храни и не пийте тези питиета, с цел да не сте заболели в жегата Не яжте тези храни и не пийте тези питиета, с цел да не сте заболели в жегата
Хранителните натравяния са чест проблем през лятото. Ако не желаете отпуската ви да завърши прибързано със стомашно-чревно разстро...

Цвеклото, съгласно Сузана Леон, има овлажняващи и съдоразширяващи свойства. Този зарзават е съвършен за тези, които страдат от проблеми с кръвообращението.

В цвеклото има вещество, което е отговорно за защитния му резултат върху артериите. Това е азотен оксид, съединяване, което е изключително положително в закуски преди главното хранене, а това е тъкмо казусът с цвекло и салати от него, споделя лекарят.

Нуждаете се от доста вода

През лятото водата напуща тялото изключително бързо. Затова диетолозите смятат закуска, приготвена от сезонни плодове и зеленчуци, които съдържат доста течност, като най -добрия вид за възобновяване й. Краставиците са страхотни. Те съдържат към 97 % вода, като в същото време са богати на фибри и витамини. Доматите също са положителни, те имат доста потребни детайли и вода. Зеленчуците могат да се комбинират с други растителни храни.

Избягвайте сладкиши
 Оранжев код за горещини в 7 области в понеделник Оранжев код за горещини в 7 области в понеделник
Оранжев код за горещо време е разгласен за на следващия ден, 9 август, в 7 области на страната - Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Пловдив, Пазард...

Сладкото е главният зложелател в летните жеги. Бързите въглехидрати могат да обезпечат сила, само че този резултат няма да продължи дълго. Затова специалистите поучават да се ядат допустимо минимум сладкиши и сладолед. Опитайте се да изберете питиета с минимално количество захар - те ще оказват помощ по-добре да се справите с жаждата. Диетолозите поучава да замените тези храни с по-малко сладки плодове, горски плодове или авокадо.

Не забравяйте за протеините

Експертите считат яйцата за склад на протеини, само че поучават да не се ядат сурови. Те обръщат особено внимание на бобовите растения, защото през летния сезон те са нужни за организма. С високо наличие на протеини и фибри, лещата, бобът, нахутът и грахът обезпечават доста сила и бързо ви зареждат. Те ще бъдат изключително потребни за тези, които не обичат риба и месо.

Уважавайте овесената си каша

Овесените ядки имат невисок гликемичен показател, което значи, че чувството за задоволеност след такава закуска няма да ви напусне за дълго. Диетолозите считат този артикул за най-хубавия вид за приемане на сила през лятото. Можете да комбинирате овесена каша с млечни артикули, да вършиме питейни заведения, да пиете смутита с нея или да добавите към тестото за палачинки.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР