Експертите са категорични, че някои от мъжките ритуали за красота,

...
Експертите са категорични, че някои от мъжките ритуали за красота,
Коментари Харесай

6 бюти ритуала, които да откраднем от мъжете

Експертите са безапелационни, че някои от мъжките ритуали за хубост, биха били от огромна изгода и на дамите. От мъжкото подкастряне до бръсненето!

Признаваме, че от някои от препоръките сме сюрпризирани, само че пък козметичните гурута са безапелационни в своето мнение. Ето какво поучават те:

1. Бръснете лицето си

Да, тъкмо по този начин, четете вярно! “Освен очевидния факт, че ще премахнете грозния мъх по лицето си, бръсненето също по този начин е ефикасна форма на ексфолиация ”, споделя специалистът по мъжко подкастряне на звездите Диана Шмидке. Има и в допълнение преимущество. “Постигането на гладка повърхнина на кожата я прави идеална за по-равномерното нанасяне на грим ”, прибавя тя и поучава да си купим специфична дамска самобръзначка, която е пригодена за по-деликатната ви кожа. Шмидке поучава да се бръснете незабавно след душ, до момента в който вашата кожа е още влажна и острието ще се плъзга по-лесно.

2. Редовното подкастряне

Забелязали ли сте какъв брой постоянно вашият човек се подстригва? “Мъжете нормално вървят на коафьор на всеки четири седмици, с цел да подкъсят косата си ”, споделя Рикардо Алварадо, специалист стилист в Joseph Michael’s Salon and Spa в Чикаго. Ако сте с къса прическа вид каре или пикси, то е наложително да посещавате фризьорския салон всеки месец. “Ако имате по-дълга коса, може да си позволите да я подстрижете на към четири до шест седмици, с цел да се махнат раздвоените крайща ”, поучава Алварадо. “Поддържането на краищата освен резервира формата на прическата, само че и предотвратява по-нататъшното увреждане на косата, ” прибавя той.

3. Електрическа машинка за триъгълника

Повечето мъже употребяват електрическа машинка за подкастряне или тример за премахването на космите от деликатните места по тялото. “Макар че те не реализират резултата на бръсненето, електрическата машинка понижава риска от инфекции и раздразнение ”, споделя Шмидке. Имайте поради, че в случай че космите са по-дълги, първо изпозлвайте ножици, с цел да ги подкъсите.

4. Не подценявайте носа

Признаваме, че много дами подценяват тази част от лицето си. Ето за какво, няма да е неприятно да вземем образец от момчетата, които постоянно почистват косъмчетата от носа. Вземете електрически тример, с който по-лесно ще постигнете съвършен резултат. “Най-новите модели са по-нежни и това прави процеса по-малко мъчителен, в сравнение с да скубете косъмчетата с пинсети “, споделя Шмидке. Освен това, подрязването им с тример е добре за здравето. “Космите в носа филтрират мръсотията, тъй че е по-добре да ги отрежете, а не да ги откубвате ”, прибавя Джошуя Зейчнър, асистент-професор по дерматология в болничното заведение в Синай в Ню Йорк.

5. Заложете на формулите 2 в 1

Залагайте на комбинацията от шампоан и еликсир, които доста козметични марки оферират. Този вид освен ще ви спести време, само че и е по-добър за вашата коса, изключително в случай че тя е по-фина или мазна. “Формулите две в едно са по-леки, в сравнение с независимите разновидности и няма да утежнят финия косъм ”, изяснява Шмидке.

6. Преосмислите ритуала с бръснене

Прекарайте малко повече време и инвестирайте в няколко нови артикули, когато става въпрос за вашата епилация. “За мъжете, бръсненето е обред ”, споделя Шмидке. “Повечето дами небрежно бръснат краката си или мишниците си, до момента в който са под душа ”. Тя поучава да започнете с крем, пяна или масло за бръснене, които омекотяват кожата и подсигуряват, че бръснача ще се плъзга по-гладко. След това не забравяйте да хидратирате. Сменете общоприетия лосион с подобен за след бръснене, който обезпечава повече хидратация и понижава вероятността от неприятни врастнали косъмчета.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР