Експертите предложиха план за замяна на руски газ, който тече

...
Експертите предложиха план за замяна на руски газ, който тече
Коментари Харесай

Планът за изпращане на азерски газ към Европа може просто да прикрие руското гориво, казват експерти

Експертите предложиха проект за подмяна на съветски газ, който тече към Европа през Украйна, с газ от Азербайджан, рискувайки да се трансформира в канал за затулен експорт на гориво от Русия.

Газът от Русия се изпомпва към Европа посредством тръбопроводи, които минават през Украйна. Киев обмисля да се опита да размени тази доставка с азерски газ.

Но това заместващо гориво евентуално ще би трябвало да премине през Русия и Украйна, с цел да стигне до Европа - и Баку ще може да обезпечи единствено дребна част от количеството в този момент достигайки до континента от Русия, повдигайки въпроси за това по какъв начин ще действа схемата на процедура.

Михайло Гончар, президент на Центъра за световни проучвания Стратегия XXI и водещ специалист по украинския газ, сподели, че договорката рискува „ трансформира [ing] в скица, включваща прикрит експорт на съветски газ под формата на азербайджански газ за европейския пазар ”., националната енергийна компания на Украйна, и съветската държавна енергийна група Газпром изтича в края на годината. Няма изгл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР