Експертите по корпоративни данъци предупреждават, че специалното пледиране от държавите

...
Коментари Харесай

Крехкият данъчен компромис на Г-7 е под заплаха

Експертите по корпоративни налози предизвестяват, че " специфичното пледиране " от страните за изключване на някои промишлености от новото съглашение за корпоративния налог, подкрепено от Г-7, рискува да провали окончателната договорка, когато се форсират договарянията по техническите елементи.

Финансовите министри на страните от Г-7 оповестиха, че са договорили система, която да накара мултинационалните компании да заплащат повече налози в страните, в които оперират, дружно с минимална световна ставка на корпоративния налог от най-малко 15%. Сделката беше приветствана в символ на възобновено световно съдействие от страна на Съединени американски щати, оповестява Reuters.
Борбата за софтуерните американски колоси
Въпросът къде най-големите интернационалните компании заплащат корпоративен налог е най-оспорваният подробност от предлагането, разяснява Financial Times. Англия, Франция, Италия и други страни желаят да получат повече данъчни доходи от американските софтуерни колоси и други мултинационални компании, с цел да отразят активността, която тези компании правят на техните територии.

" Всяка страна се пробва да се увери, че ще излезе като победител, само че не всички могат да бъдат спечелили, ще има и губещи ", твърди Хедър Селф, корпоративен данъчен сътрудник в английската счетоводна къща Blick Rothenberg. Тя чака да види повече " специфични молби " от страните, загрижени по отношение на предаването на данъчни права на други юрисдикции

Англия се тормози, че може да понесе загуби в резултат на съглашението поради облагането на бранша на финансовите услуги. Британският финансов министър Риши Сунак упорства компаниите за финансови услуги да бъдат освободени от новата световна данъчна система. Селф също счита, че в случай че " финансови услуги влязат в съглашението, Англия евентуално ще загуби доста, защото сме огромен експортьор на финансови услуги ".

Търсенето да се освободят от данъчното облагане финансови услуги произтича от първичния проект на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, който освобождава бранша, тъй като " печели от действия, които пораждат в избрана пазарна пълномощия и нормално ще бъдат облагани с налози на това място ". Страни като Франция, с огромни финансови институции, поддържаха тази специфична сделка, когато беше оповестена.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР