Експертите от Световната здравна организация откриха и наблюдават новата разновидност ...

Експертите от Световната здравна организация откриха и наблюдават новата разновидност

Откриха нова разновидност на "Делта" варианта

Експертите от Световната здравна организация откриха и следят новата вариация на "Делта " разновидността на Коронавирус-19.

Учените обясниха, че подвидът AY4.2 има две спомагателни разновидности.

Неотдавна специалисти оповестиха за растеж на разновидността във Англия. Русия също записва първите си случаи на болест с разновидността, написа БГНЕС.

Институтът "Роберт Кох " осведоми, че разновидността AY4.2 е засечена към 280 пъти в страната от месец юли до момента.Още по темата21 окт 2021 15:3345321 окт 2021 13:00223Изследователите не считат, че разновидността ще е сензитивно по-заразна от истинския вид Делта, който бе засечен първо в Индия в края на 2020 г.и към този момент е преобладаващ в целия свят.

Преди два дни ръководителят на групата за проучване на имунизациите на университета в Оксфорд Андрю Полард сподели пред Би Би Си, че подвидът на разновидността Делта на новия ковид евентуално няма да смени обстановката с Коронавирус-19.

Междувременно шефът по изключителните обстановки на СЗО Майк Райън сподели на конференция в Женева, че нарасналото обществено другарство на закрито с настъпването на зимата в Европа след унищожаване на рестриктивните мерки в доста страни води до растеж на инфекциите с Коронавирус-19 в доста страни в Европа.

"Повече от рестриктивните мерки към този момент не работят в доста страни. И виждаме съвпадението с настъпването на зимата, когато хората се прибират вътре, на закрито. Въпросът е наистина ли ще преживеем същото като предходната година и здравните системи още веднъж ще бъдат сложени под напън ", сподели той.

Източник: dnes.bg