Експертите от Руската асоциация за електронни комуникации (РАЕК) са разработили

...
Експертите от Руската асоциация за електронни комуникации (РАЕК) са разработили
Коментари Харесай

С цел регулиране на биткойна готвят специална терминология


Експертите от Руската асоциация за електронни връзки (РАЕК) са създали речник и избрани термини, нужни за регулирането в региона на криптовалутата и технологията блокчейн.

В речника са включени понятията за криптовалута, разпределен указател на данни, дигитален акредитив, цифрова ипотека, смарт (интелигентен) контракт, токени (знаци, символи).

Криптовалутата е разказана, като „ благосъстоятелност, основана и осчетоводена посредством потребление на осведомително - телекомуникационни технологии, които не са номинирани във валутата на Руската федерация или непознати страни, които могат да се употребяват от неустановен кръг от лица за реализиране на заплащания и не са електронни пари.

И криптовалутата и разпределеният указател би трябвало да бъдат решени под формата на „ софтуерно неутрални “ избрания, считат от РАЕК, изяснява Финмаркет.

Разработката на речника е Александър Савелиев. На уеб страницата на РАЕК, както написа изданието, той е посочен като юрист от IBM, написа Комерсант. Речникът обаче няма никакво отношение към IBM, това е научна работа, е споделил за изданието Савелиев, който е и доцент, учител. Речникът към този момент не е цялостен и в него е оправдано да се включи понятието майнинг, отбелязва той, само че към този момент има и съперници. Според обявата, речникът ще бъде доразработен.

Припомняме, че към този момент към криптовалутата в Русия тече сериозен спор. Въпреки спорната информация, страната разисква въвеждане на нормативна база за контролиране на криптовалутата.

Преди ден JPMorgan Chase & Co. Съобщи, че разисква опция за даване на клиентите си достъп до формиращият се пазар на фючърси на биткойна, без значение, че основният изпълнителен шеф на банката е един от най-големите критици на криптовалутата.
По-рано CME Group разгласи желанието си за търговия с фючърси на биткойна още през декември 2017 година, в случай че получи позволение от регулаторите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР