Експертите от Русенска търговско-индустриална камара участват в тридневно обучение за

...
Експертите от Русенска търговско-индустриална камара участват в тридневно обучение за
Коментари Харесай

Европейски консултант обучава служители в Търговската камара на Русе

Експертите от Русенска търговско-индустриална камара вземат участие в тридневно образование за повишение потенциала в областта на ръководство на европейски планове.
Курсът обгръща въпроси, свързани с институционалната рамка и политиките на Европейския съюз, оперативните механизми на европейското финансиране, повишение на компетенциите в региона на методологиите и създаването на сполучливи планови оферти. Разглеждат се и голям брой проблематични моменти в плановата активност, в частност основаването на сполучливи планови оферти, и отбраната им пред европейските оценители.
Обучението се управлява от Джанлука Копола - специалист и съветник в ръководството и реализацията на европейски планове, оценител и инспектор по няколко европейски стратегии, с над 20-годишен стаж в региона. В момента Копола е шеф и водещ европейските планове на консултантската компания Eurocrea, наред с това е създател на обучителната мрежа DLearn (част от която е и РТИК).Изпълнява ролята на оценител на европейските стратегии Erasmus+, Interreg Central Europe, EUROSTAR. Автор е на голям брой публикации за професионалното образование, локално развиване и предприемачество, както и на книга за ръководството на европейски планове.
Допълнителното образование ще подкрепи активността на Камарата, която през годините усили неведнъж работата си по европейски планове, свързани с насърчаването и подпомагането на фирмите в района. В момента организацията създава голям брой планове, ориентирани към младите бизнесмени, увеличение на цифровите пълномощия на работещия към този момент бизнес, и промотирането на новаторски действия в бизнеса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР