Експертите от НИМХ предупреждават живеещите близо до реки да бъдат

...
Експертите от НИМХ предупреждават живеещите близо до реки да бъдат
Коментари Харесай

Прекършени дървета, градушки и проливни дъждове след застудяването у нас

Експертите от Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват живеещите покрай реки да бъдат бдителни, защото равнищата им внезапно ще се покачат
Бурен вятър донесе захлаждане у нас, последван от проливни дъждове. Студеният фронт продължава пътя си на югоизток, а с него на от ден на ден места вали и гърми.

До среднощ предизвестия за обилни количества дъжд са в действие в западните региони на страната. През нощта валежната зона последователно ще се реалокира на изток и на доста места в Централна и Източна България ще вали интензивно и ще има гръмотевични стихии. В областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали е разгласен жълт код за рисково време.

Започна покачване на равнищата на реките. В Благоевградска Бистрица реката приижда, демонстрират фрагменти, оповестени в Меteo Bulgaria.



Силен вятър пък прекърши дървета.  Огробен клон рухна върху къща в Хасково. Инцидентът стана преди обед на ул. " Кавала ".

" Жена ми цялата подскочи при отчупването му. Тя е била в стаята до прозореца и се е уплашила ", показа мъжът живеещ в къщата до падналия клон. Добре че е нямало минаващи по това време, добави той.
 Хасково
Хасково
Снимка: Bulphoto
Друго дърво препречи пътя Хасково - село Клокотница. Вятърът тази заран в Хасково доближи скорост близо 70 км/час.

Падналите дървета има и в Стара Загора.

Хидролозите от Националния институт предизвестяват живеещите покрай реки да бъдат бдителни, защото равнищата им внезапно ще се покачат.

Проливен дъжд се изля е в Дупница, демонстрират фрагменти.



Пълен разгром нанесе градушка в петричкото село Чучулигово.



Опасност от наводнения има в Югозападна България.



Проливен дъжд от 40 л/кв.м се изля на Кулата.



Хидролозите от Националния институт по хидрология и метрология предизвестяват живеещите покрай реки да бъдат бдителни до на следващия ден сутринта, защото равнищата им внезапно ще се покачат.

Междувременно в прилежаща Румъния навлезе бурята " Рената " и в северната част на страната същинска зима.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР