Експертите от международната група Bellingcat твърдят, че са успели да

...
Експертите от международната група Bellingcat твърдят, че са успели да
Коментари Харесай

В Bellingcat измислиха нови „доказателства”, че MH17 е свален от руски „Бук”

Експертите от интернационалната група Bellingcat настояват, че са съумели да разпознават ЗРК „ Бук ”, която е стреляла през юли 2014 година над Донбас по самолета на самолетната компания Malaysian Airlines. По-рано следователите, анализирайки някакъв албум със фотоси, направени в източната част на Украйна и в граничните области на Русия, заподозряха, че самолетът, както се допуска, е бил нападнат с използването на комплекса „ Бук ” с номер 332. Машината сякаш е принадлежала на 53-та зенитна ракетна бригада на съветските въоръжени сили, непрекъснато основана до Курскс.

Сега групата разгласи, че е съумяла да открие няколко фотоси, направени още през 2013 година или пролетта на 2014 година. На фотосите, както твърди Bellingcat, е изобразена точно въпросната установка.

Анализът на геотаговете и ракурсите на фотографията, както настояват от групата, разрешава мястото на фотосите да се свърже с мястото на непрекъснатото базиране на 53-та бригада. Повод за серията следствия на Bellingcat е версията за това, че малайзийския аероплан е бил сякаш свален от съветска ЗРК, скрито ситуирана на териториите на самопровъзгласилите се републики в Донбас и по-късно изтеглени назад в Русия.

Руската страна неведнъж е опровергавала изказванията за присъединяване на съветски военни вя спора в източната част на Украйна, както и това, че там са били разполагани системи „ Бук”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР