Експертите, от които се очаква да съветват Европейския съюз в

...
Експертите, от които се очаква да съветват Европейския съюз в
Коментари Харесай

Европейските здравни експерти са подценили през февруари коронавируса

Експертите, от които се чака да поучават Европейския съюз в региона на опазването на здравето, подцениха заплахата от новия ковид на съвещанието си на 18 февруари, малко преди пандемията да избухне на континента, написа испанският в. " Паис ", представен от Франс прес.

Вестникът се е срещнал със заключенията от съвещанието на консултативния съвет към основания в Швеция Европейски център за попречване и надзор на болесттите. Участниците в него са оценили като " нисък " риска за популацията и като " невисок до сдържан " риска за здравните системи на съюза.

Към оня миг Европа беше засякла едвам към 40 случая на ковид, множеството - импортирани от пасажери, пристигнали от Азия. Три дни по-късно в Ломбардия, северната част на Италия, беше намерено огнище на болестта и от този момент в страната починаха над 32 000 души, напомня Агенция Франс Прес.

Някои страни се отличиха с далновидност на тази двудневна среща. Ирландия (с 1547 смъртни случая) заяви, че е оповестила санитарно изключително състояние и е осигурила самостоятелни защитни средства за медиците си, до момента в който други страни алармираха, че се затрудняват да намерят такива на интернационалния пазар.

Липсата на защитни средства се почувства мъчително в най-засегнатите от пандемията страни като Испания, в която починаха 27 700 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР