Експертите от iFixit публикуваха репортаж относно разглобяването на новия iPad

...
Експертите от iFixit публикуваха репортаж относно разглобяването на новия iPad
Коментари Харесай

Разглобяването на iPad mini 7 разкри, че проблемът с „желираното превъртане“ е бил решен без никакви промени в хардуера на дисплея

Експертите от iFixit разгласиха репортаж по отношение на разглобяването на новия iPad mini 7, който удостоверява, че Apple не е направила промени в хардуера на екрана, с цел да в профил казуса с „ желеобразното приплъзване “, както мнозина чакаха. Изглежда, че казусът е бил решен на равнище контролер на екрана.

Проблемът с „ желеобразното приплъзване “ се състои в това, че едната половина на екрана се обновява по-бавно от другата, което води до видим и много противен резултат на вибриране при приплъзване на наличието. Този резултат е доста понижен в новия iPad mini, като някои консуматори даже настояват, че е липсващ изцяло. Мненията обаче са разграничени – някои считат, че казусът е решен, а други приказват единствено за усъвършенстване спрямо предходния модел iPad mini 6, написа изданието 9to5Mac.

Преди време бе обявено, че вероятното решение не се дължи на промени в хардуерната част на екрана, а с оптимизацията на контролера на екрана, което е разрешило на Apple да избегне радикални промени в дизайна на самия екран. Журналистът Федерико Витичи от MacStories означи:

„ Щастлив съм да оповестя, че новият iPad mini е решил казуса със скролирането, без да се постанова да трансформира технологията на екрана. Оптимизираният контролер на екрана подсигурява, че целият панел се опреснява отмерено с идентична скорост. “

По този метод разглобяването на iPad mini 7 от откривателите на iFixit удостовери, че Apple не е направила основни промени в хардуера на екрана на устройството и се е фокусирала върху оптимизацията на софтуера.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР