Експертите от ИБИС техници - София заедно с представители на

...
Експертите от ИБИС техници - София заедно с представители на
Коментари Харесай

Експерти тестват идея за възраждане на двуетажните автобуси до Банкя

Експертите от " ИБИС техници - София " дружно с представители на Постоянната комисия по превоз и пътна сигурност ще проведат серия от проби без пасажери на концепцията за нови експресни линии до Банкя, които да се обслужват напълно от двуетажни градски рейсове.

Целта е освен да се усъвършенства достъпа до курортното градче, само че и да се показа нова и най-много атрактивна услуга, която да предизвика повече хора да се доверят на градския превоз като опция на персоналния автомобил.



Ще се тестват два съществени маршрута:

Х42 - от пл. Александър І Батенберг по бул. Тодор Александров и бул. Царица Йоанна, надясно към спирка " Метростанция Сливница ", наляво по маршрута на А47 и 49, по Банско шосе, ЖП прелез " Иваняне " до Центъра на Банкя и назад по маршрута;

Х46 - от Метростанция " Мизия " по ул. Монтевидео, наляво по бул. Президент Линкълн, включване на СОП до пътен възел " Филиповци " и по път 189 до кв. Изгрев в Банкя, по маршрута на Х42 до Центъра на Банкя;

Предвижда се експресните линии да се движат както следва:

Х42 - през почивни и празнични дни;

Х46 - ежедневно;

За задачата на тестванията ще се употребява двуетажен градски рейс, подобен на тези, които са заложени в концепцията за реализация на новите атрактивни линии. От екипа на " ИБИС техници - София " даже са се погрижили да програмират електронните му табели с цел да задоволят интереса на феновете и фотографите, които ще имат опция да снимат тестванията и да се качат в рейса по време на престоите му сред пробните пътувания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР