Eкспертите от аналитичната компания IDC ревизираха прогнозата си за пазара

...
Eкспертите от аналитичната компания IDC ревизираха прогнозата си за пазара
Коментари Харесай

Анализатори ревизираха нагоре прогнозите си за пазара на смартфони през 2024 г.

Eкспертите от аналитичната компания IDC ревизираха прогнозата си за пазара на смарт телефони за 2024 година Сега те чакат доставките на смарт телефони да се усилят с 5,8% до 1,23 милиарда бройки, което е повече от първичната прогноза от 4%. Тази смяна се дължи на позитивните резултати през първото полугодие.

Според анализаторите доставките на смарт телефони са нарастнали с 12% през първото тримесечие на тази година и с 9% през второто тримесечие. В разрастващите се стопански системи базовите смарт телефони с Android са известни. В страните с развита стопанска система, в противен случай, по-голям интерес съставляват скъпите модели смарт телефони, оборудвани с функционалности за изкуствен интелект. Китайският пазар на смарт телефони също демонстрира позитивна динамичност на търсенето.

Анализаторите чакат смарт телефоните с Android да усилят продажбите си със 7,1% тази година, до момента в който iPhone ще прибавят единствено 0,8%. Продуктите на Apple са изправени пред конкуренция на китайския пазар и резултата от високата база, образувана година по-рано. Въпреки това, сполучливият дебют на функционалностите за генеративен изкуствен интелект на Apple Intelligence дружно с стартирането на фамилията iPhone 16 може да обезпечи на продуктите на Apple по-висока динамичност на търсенето през настоящата половина на годината. През 2025 година този фактор към този момент ще разреши на Apple да усили доставките на смарт телефони с 4%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР