Експертите още не знаят за колко време сте защитен от

...
Експертите още не знаят за колко време сте защитен от
Коментари Харесай

Трябва ли да се ваксинират преболедувалите?

Експертите още не знаят за какъв брой време сте предпазен от наново боледуване след излекуване

Министерството на здравеопазването популяризира информация, която дава отговор на въпроса би трябвало ли преболедувалите Коронавирус да се имунизират.

При липса на данни по отношение на ефикасността на една доза от имунизациите против COVID-19 при преболедували, по отношение на плануваното доминиране на " Делта " разновидността с капацитет за отбягване на имунния отговор, да се ползва цялостният курс на ваксини при всеки с риск от тежко протичане, без значение от предишна Коронавирус зараза.

Дори и да сте преболедували, би трябвало да се ваксинирате, когато ви предложат ваксина. Защитата, която всеки придобива след зараза с COVID-19, варира и към момента не знаем какъв брой дълго продължава естественият имунитет.



Трябва да се ваксинирате, без значение дали сте преболедувал COVID-19. Това е по този начин, тъй като специалистите още не знаят за какъв брой време сте предпазен от наново боледуване след излекуване. Дори и да сте преболедували, е допустимо - въпреки и рядко, още веднъж да се болестите и заболеете. Проучванията сочат, че имунизацията обезпечава мощна спомагателна отбрана към имунитета на преболедувалите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР