Експертите на Sky Sports и бивши топ тенисисти Грег Руседски

...
Експертите на Sky Sports и бивши топ тенисисти Грег Руседски
Коментари Харесай

Разкъсаха Гришо от критики: Трябва му психолог, не знае какво се случва

Експертите на Sky Sports и някогашни топ тенисисти Грег Руседски и Анабел Крофт дадоха своето мнение за протичащото се с Григор Димитров.

В разбора си след безапелационната загуба на българина от Кевин Андерсън, двамата не икономисаха мнението си за неприятната година, която Димитров има.

Според Руседски, Григор би трябвало да работи по през целия ден на подготвителните кортове, защото " няма концепция какво се случва ".
 Гришо: Нямаше какво да направя против Андерсън
Анабел Крофт пък е на мнение, че казусът е психически и Григор има профилирана потребност.
Иначе и двамата показаха страдание, че българинът не съумява да надгради над това, което сподели през 2017-а.

“Ако работих с Григор, щях да му кажа: " Хайде, успокой се един час " и след това отиваме да упражняваме. Отиваме да тренираш сервиси през целия ден, цяла нощ, на другия ден. Това е значимото ", съобщи Грег Руседски.

" Увереността му е компрометирана, тъй като във всеки значим миг той прави двойни неточности. Виждаме го в три следващи мача. Трябва да стигне до миг, в който има вяра в това, което прави. Но казусът е, че той бърка на дължина, бърка на ширина, бърка на мрежата. Няма единствено един съставен елемент, в който бърка, той няма концепция какво се случва ", добави достигалият до №4 в света.

Крофт обаче счита, че единствено тренировки няма да оказват помощ. " Той би трябвало да тренира, само че това няма да оправи казуса. Има потребност от психолог, психотерапевт. Има потребност от психическа помощ. Психолог може да помогне за сервиса. Трябва да промени мислите си, тъй като нещо се случва, когато хвърли топката за сервис. Ако играе по този начин, ще загуби още в първи кръг в Синсинати "

" Той е сянка на тениса, който видяхме в “О2 Арена” в Лондон. В Синсинати също сервисът бе страховит, употребява съвършено слайс бекхенд. Беше физически доста добре квалифициран, продължи, завоюва в Лондон. Всички чакаха да надгради през тази година, а не се случва. А е тъпо, тъй като е толкоз прелестен човек, искаш да се показва добре. Той е доста нерешителен на корта, непрекъснато гледа към Дани Валверду ", добави Крофт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР