Експертите на РИОСВ-Русе се включиха днес в кампанията на Министерството

...
Експертите на РИОСВ-Русе се включиха днес в кампанията на Министерството
Коментари Харесай

Експертите на РИОСВ-Русе събраха 25 чувала и едрогабаритни отпадъци край Басарбовския манастир

Експертите на РИОСВ-Русе се включиха през днешния ден в акцията на Министерството на околната среда и водите за разчистване на нечисти терени за 2023 година – „ Да сложим точка на замърсяването “. В региона на Скалния манастир „ Св. Димитър Басарбовски “, край с. Басарбово (община Русе), в посока „ Рибарниците “ бяха събрани 25 чувала с боклуци от опаковки, кофи, чували, елементи от коли, гуми и други битови боклуци, в това число едрогабаритни – легло, матраци, рамки, и други

В почистването се включиха 22 чиновници на екоинспекцията и техните деца. Инициативата се посвещава на Международния ден на Земята 22 април.

Районът на манастира попада в Защитените зони „ Ломовете “ по директивите за птиците и местообитанията на общоевропейската екологична мрежа НАТУРА 2000. Мястото се употребява за разходки, наблюдения на птици и спорт измежду природата.

Експертите на РИОСВ-Русе приканват жителите, посетителите на местността и риболовците да не замърсяват с боклуци, с цел да бъде престоят им измежду природата прелестен и да не нанасят вреди върху животинските типове в предпазените зони.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР