Експертите на iFixit разглобиха смарт часовника Apple Watch Ultra, за

...
Експертите на iFixit разглобиха смарт часовника Apple Watch Ultra, за
Коментари Харесай

По-евтино е да си купите нов, отколкото да ремонтирате Apple Watch

Експертите на iFixit разглобиха смарт часовника Apple Watch Ultra, с цел да оценят компликацията при отваряне на корпуса, замяна на батерията и екрана на устройството. Заключенията не са изключително утешителни за бъдещите притежатели на тези часовници: съгласно инженерите устройството е по-евтино за промяна с ново, в сравнение с за ремонт.

Основният минус на Apple Watch Ultra във връзка с ремонта е доста проблематичното оформление на другите елементи. За да промените батерията да вземем за пример, би трябвало да премахнете екрана, а не задния панел, а вероятността от строшаване на екранния модул е доста висока. Дори специалистът на iFixit повреди матрицата при опит за деликатно отваряне на устройството.

Друг минус е гарнитурата за еднократна приложимост под задния похлупак, която подсигурява водоустойчивостта на аксесоара. При демонтиране незабавно се скапва и не може да се употребява наново. По този метод, без цялостна замяна, водоустойчивостта на Apple Watch Ultra след ремонт не е обезпечена.

След като проучва ремонтопригодността на Apple Watch Ultra, специалистът от iFixit заключи, че не всеки експерт би могъл да разглоби часовника. Въпреки това, в края на видеото специалистът похвали инженерите на Apple за сполучливото оформление на съставените елементи - само че единствено във връзка с компактността. Вижте повече.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР