Експертите на Counterpoint Research са намерили достатъчно доказателства, за да

...
Експертите на Counterpoint Research са намерили достатъчно доказателства, за да
Коментари Харесай

През тази година ще бъдат доставени 1,2 млрд. смартфона – с 3% повече отколкото през миналата

Експертите на Counterpoint Research са намерили задоволително доказателства, с цел да заявят, че пазарът на смарт телефони ще нарасне с 3% до 1,2 милиарда доставени бройки до края на тази година. Забележително е, че ролята на мотори на растежа ще играят модели както от премиум, по този начин и от бюджетния ценови сегмент.

Според Counterpoint Research смарт телефоните, струващи по-малко от 150 $ ще отчетат 4% спад в доставките през тази година спрямо предходната. Моделите в диапазона от 150 до 249 $ от своя страна ще покажат растеж от 11%. Тяхната известност ще нарасне в Латинска Америка и Карибския басейн, Индия, Африка и Близкия изток.

Средният ценови диапазон (от 250 до 599 долара) ще нарасне много леко – единствено с 2%. Моделите от премиум сегмента обаче (от 600 до 799 долара) ще обезпечат нарастване на продажбите на със 17%. В този случай за сходна динамичност би трябвало да благодарим на продуктите на Apple и Huawei, както изясняват създателите на прогнозата. Като цяло Индия, Близкият изток и Африка ще показват най-висока покупателна интензивност на пазара на смарт телефони. Конкретно в Африка това ще бъде улеснено от по-ниската инфлация и стабилизирането на стопанската система в доста страни на континента.

OPPO, vivo, Xiaomi и Transsion ще продават интензивно в Африка, Близкия изток и Латинска Америка, като ще съживят локалния пазар посредством засилена конкуренция. В премиум сегмента (от 600 до 799 щатски долара) в международен мащаб продажбите на нови смарт телефони ще бъдат подтиквани от разпространяването на модели със сгъваеми екрани и устройства с поддръжка на функционалности с изкуствен интелект. Търсенето на артикули на Apple ще остане мощно в Индия, Близкия изток и Африка. Huawei ще ускори позициите си на китайския вътрешен пазар, изключително в светлината на стартирането на чипове от серията Kirin с поддръжка на 5G мрежи.

В дълготраен проект, както означават анализаторите на Counterpoint Research, пазарът на смарт телефони ще нараства с няколко % годишно, като минималните размери на доставките бяха преминати през предходната година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР