Експертите на BNP Paribas, ръководени от Уилям Маршал, ръководител на

...
Експертите на BNP Paribas, ръководени от Уилям Маршал, ръководител на
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ може да се срине ако не се направи нещо по въпроса

Експертите на BNP Paribas, ръководени от Уилям Маршал, началник на тактиката за лихвените проценти в Съединени американски щати, означават спад в световната ликвидност.

Тази оценка взема поради освен балансите на Федералния запас, само че и дейностите на Европейската централна банка и Японската централна банка.

Основният фактор за това понижение е погасяването на целевите интервенции по дълготрайно рефинансиране (TLTRO) от европейските банки, възлизащо на близо €500 милиарда ($548 милиарда).

Според стратезите неотдавнашното понижение на световната свръхликвидност може да се отдаде на засиления напън върху запасите в Съединени американски щати от средата на предишния месец насам, комбиниран с погасяването на TLTRO в еврозоната. Това развиване демонстрира по-балансирана или по-предизвикателна рискова среда, което подтиква към отбранителен метод при ангажиране с тематиката за транспорт на валута (FX).

Те означават, че някои известни валутни двойки, като унгарския форинт, бразилския реал и мексиканското песо, са изправени пред компликации напоследък. През последните пет дни доларът се ускори с 3% по отношение на форинта, с 1% по отношение на реала и с 0.3% по отношение на песото.

Стратезите на BNP означиха също, че пазарите правят оценка по-продължителен интервал на по-високи лихвени проценти и че съществуват фактори, подкрепящи по-висок действителен безпристрастен лихвен % (r-star) през сегашния цикъл спрямо предходния.  

R-star съставлява действителният безпристрастен лихвен % и е предмет на съществени диспути. Според един от моделите, употребявани от Фед на Ню Йорк през първото тримесечие, изчисленият r-star е 1.14%.

Те считат, че продължаващата позитивна динамичност на икономическите данни, макар че политиката към този момент е рестриктивна, допуска, че пазарите одобряват това разбиране.

Въпреки че данните са ненапълно разнопосочни в другите райони, като в Съединени американски щати се следят повече признаци на резистентност на пазара на труда и на обвързваните с услугите изявления спрямо Европа, те плануват, че при отсъствието на съществени разтърсвания пътят на най-малкото противодействие ще включва оценяване на актуалната политика като релативно по-малко рестриктивна посредством повишение на доходността в бъдеще.

В умозаключение те настояват, че или стягането на политиката към този момент е задоволително и забележимото утежняване на данните е неизбежно, или са нужни спомагателни ограничавания. Неотдавнашните ценови придвижвания демонстрират смяна в тази посока, защото по-високата рентабилност съставлява по-голямо предизвикателство за риска.

Миналата седмица доходността на 10-годишните държавни облигации се увеличи с 22 базисни точки, а показателят S&P 500 се намали с 1.1% и претърпя две от последните три седмици на загуби.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР