Експертите може да имат нов инструмент за потвърждаване на идентичността

...
Експертите може да имат нов инструмент за потвърждаване на идентичността
Коментари Харесай

Изкуствен интелект определя авторството на оспорвани картини

Експертите може да имат нов инструмент за потвърждаване на идентичността на оспорвани картини благодарение на изкуствен интелект. Разработката е на междудисциплинарен екип, управителен от физици от университета Case Western Reserve в Кливланд, Охайо. Изследването, оповестено в списание Heritage Science, демонстрира по какъв начин анализът на учаща се машина на дребни сектори от топографски сканирани картини, някои с размери до половин милиметър, е в положение да припише творбата на верния художник с до 96% акуратност.

Технологията може също да помогне да се разпознава кой е отговарял за разнообразни области на картина, направена от голям брой създатели или създадена в ателието на художник, и да помогне да се разграничат достоверните творби от фалшификатите.

Проектът се разграничава от другите, които се пробват да впрегнат изкуствен интелект за разрешаване на въпросите за идентичността, по това, че множеството предходни проучвания в тази област се основават на машинен разбор на изображения с висока резолюция на картини, а не на нарисуваните повърхности на самите платна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР