Експертите, които издирват маймуна, избягала преди три дни от парк

...
Експертите, които издирват маймуна, избягала преди три дни от парк
Коментари Харесай

Кадри от дрон показват как избягала от парк маймуна се разхожда в планините на Шотландия

Експертите, които търсят маймуна, избягала преди три дни от парк за диви животни в региона Хайланд в Шотландия, съумяха да я проследят благодарение на дронове, съобщи ДПА.

Пазачите оповестиха, че японският макак сега се доближава към парка за диви животни “Хайланд Уайлдлайф Парк ” (Highland Wildlife Park) в Шотландия. Маймуната съумяла да избяга от заграждението си в неделя.

На фрагментите от дрона се вижда по какъв начин макакът обикаля под дърветата и сяда в храсталака, с цел да се огледа, преди да се отдалечи.

Поради утежняване на метеорологичните условия в сряда, търсенето с дронове беше прекъснато. Въпреки това от Кралското зоологическо сдружение споделиха, че издирването продължава.

Кийт Гилхрист, един от шефовете на парка, сподели, че след продължителна търсене са съумели да проследят макака в продължение на 45 минути благодарение на дронове. " За страдание, той не беше в позиция, в която да сме сигурни, че можем да го върнем в парка безвредно, само че към този момент си проправя път назад към местообитанието си. ”

В парка за диви животни, намиращ се покрай Кингюси, се отглежда огромна група японски макаци след сполучливо размножаване на типа, добавя Българска телеграфна агенция.

Двойка мъж и жена, която видяла маймуната в градината си през уикенда, разказа прекарването като " сюрреалистично ".

Г-жа Залцберг сподели, че тя и мъжът й са гледали маймуната в двора им със благоговение. " Това е най-сюрреалистичното нещо, виждал съм макаци в дивата природа, само че не очакваш да ги видиш в задния си двор в Хайланд ", сподели Карл, брачният партньор на госпожа Залцберг. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР