Експертите и специалистите прогнозираха, че нахлуването на руската армия ще

...
Експертите и специалистите прогнозираха, че нахлуването на руската армия ще
Коментари Харесай

Ген. Шивиков: Русия иска да овладее Киев

" Експертите и експертите предвидиха, че нахлуването на съветската войска ще се ограничи единствено до самообявилите се републики Донецка и Луганска национални републики и ЛНР, които са единствено една дребна част от Донбас, само че е видно, че проектите и тактиката са за преодоляване и на Киев ".

Това съобщи в предаването " Офанзива " по Нова нюз ген. Димитър Шивиков, някогашен пълководец на 61 Стрямска механизирана бригада, пълководец на батальон по време на задача в Ирак и народен пълководец на 18-ия ни контингент в Афганистан.
 Путин публично стартира война против Украйна Обновена
Путин публично стартира война против Украйна

Очевидци оповестяват за гърмежи в украински градове…

По думите му от началото на войните въобще, преодоляването на основния град е цел, с което се демонстрира надзор на цялата страна, по този начин е и в този момент в Украйна. Ген. Шивиков означи, че при действителни военни дейности ситуацията е динамична и интернационалното право може да се окаже единствено на хартия .

" Предимството е на съветската войска, тъй като е натрупала военен опит във войните в Чечения, където още веднъж се сражаваше в столицата Грозни. Целите са административни здания, президентство, пощи, малките екрани, електроценнтрали. Обекти като водохранилища, електроцентрали са от особена значимост ", разяснява той.
 Руски военни окупираха селища в областите Луганска, Кримска и Марковка
Руски военни окупираха селища в областите Луганска, Кримска и Марковка

Местната администрация е на поста си

Ген. Шивиков посочи, че сигурно работят и специфични екипи в тила на украинската войска .

Според него украинците са подценили опцията Киев да бъде атакуван и е било допустимо по-добре да се провежда защитата на града. За ген. Шивков съветската войска следва своите цели и има много независимост на маньовър - подхождат и навлизат от север, от Беларус, обкръжават украинците с паравоенни групи.

Ген. Шивиков добави още, че не чака напредване (на съветските части) към границата на Молдова. Русия цели промяна властта в Киев , сподели още той.
 Русия затвори въздушното си пространство за България, Полша и Чехия
Русия затвори въздушното си пространство за България, Полша и Чехия

Позовава се на недружелюбните дейности на авиационните управляващи на тези страни

Според някогашния длъжностен боен министър в кабинета " Янев " Георги Панайотов, който също гостува на предаването, съветският президент Владимир Путин желае да възкреси величието на Съветския съюз (СССР) и да накара света да се опасява от него, както е ставало.

Панайотов изрази убеденост, че Путин няма да може да завоюва сърцата и мозъците на украинците. " Той може да ги обстрелва, да завладява военни бази, улици и градове, само че сърцата и мозъците на украинците няма да може да превземе " безапелационен бе Панайотов.

Той добави, че украинците желаят да са свободни и няма да се подчинят на непознат диктат. Георги Панайотов разяснява и желанието на Финландия и Швеция да откриват все по-тесни контакти с НАТО. " Това е вследствие на политиката на съветския президент Владимир Путин, а НАТО и Западът се консолидират. Включително се възкреси дебатът в страни като Швеция и Финландия - обичайно неутрални, за вероятно участие в НАТО ", разяснява някогашният длъжностен боен министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР