Експертите и специалистите прогнозираха, че нахлуването на руската армия ще

...
Експертите и специалистите прогнозираха, че нахлуването на руската армия ще
Коментари Харесай

Ген. Шивиков: Овладяването на Киев ще покаже контрол на цялата държава

" Експертите и експертите предвидиха, че нахлуването на съветската войска ще се ограничи единствено до самообявилите се републики ДНР и ЛНР, коита са единствено една дребна част от Донбас, само че е видно, че проектите и тактиката е преодоляване и на Киев ", това сподели пред Нова нюз ген. Димитър Шивиков, някогашен пълководец на 61 Стрямска механизирана бригада, пълководец на батальон по време на задача в Ирак и народен пълководец на 18-ия контингент в Афганистан.

" От началото на войните въобще, преодоляването на основния град е цел, с което се демонстрира надзор на цялата страна, по този начин е и в този момент в Украйна ", добави още той.

Ген. Шивков добави, че при действителни военни дейности ситуацията е динамична и интернационалното право може да се окаже единствено на хартия.

" Предимството е на съветската войска, тъй като е натрупала военен опит във войните в Чечения, където още веднъж се бори в столицата Грозни. Целите са административни здания, президентство, пощи, малките екрани, електроценнтрали. Обекти като водохранилища, електроцентрали са от особена значимост ", означи военният.

Той разкри, че сигурно работят и специфични екипи в тила на украинската войска.

Според него украинците са подценили опцията Киев да бъде атакуван и е било допустимо по-добре да се провежда отбранатана града.

За ген. Шивков съветската войска следва своите цели и има много независимост на маньовър, подхождат и навлизат от север, Беларус, обкръжават украинците и паравоенни групи.

" След преодоляването на Малитопул, град покрай Крим, се обезпечава пояс, който подсигурява благонадежден път за доставка на муниции, продоволствия и всичко належащо за продължаванена военните дейности ", сподели още ген. Димитър Шивиков.

" Не чакам напредване към границатана Молдова. Русия цели промяна властта в Киев ", счита специалистът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР