Експерти във финансовата сфера от коалициите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се

...
Експерти във финансовата сфера от коалициите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха за Бюджет 2023: Без промяна на данъците и 3% дефицит

Експерти във финансовата сфера от обединенията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се събраха на среща в Народното събрание. Те разискват параметрите на държавния бюджет, който би трябвало да бъде импортиран за гласоподаване в пленарна зала до края на април.

 

Двете обединения се сплотиха към 3% бюджетен недостиг, да няма смяна на налози, индексиране на пенсиите по швейцарското предписание и поддържане на учителските заплати в размер на 125% от междинното заплащане за страната, както и да не се отклоняваме от пътя към еврозоната.

 

Сред присъстващите на диалозите са Асен Василев и Томислав Дончев.

 

Деница Сачева от ГЕРБ дефинира диалога като градивен.

 

„ Радвам се, че успяхме да излезем отвън режима на нормалните обществени наддавания и стигнахме до няколко общи визии. На първо място – финансирана, благоразумна финансова политика да не се лишаваме от разноски за развиване ”, сподели тя.

 

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ остават на разнообразни позиции по отношение на това кой би трябвало да внасе плана на Бюджет2023.

 

Според ГЕРБ-СДС план-сметката би трябвало да е отговорност на постоянно държавно управление, съгласно ПП-ДБ Бюджет 2023 би трябвало да бъде импортиран допустимо най-скоро.

 

" Бюджет би трябвало да бъде импортиран от постоянно държавно управление. Всички останали разновидности са спешни благоприятни условия, които няма да се отразят добре на развиването на страната ", сподели Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

 

" Бюджет да се внесе допустимо най-бързо, с цел да не стигаме доникъде на юни без бюджет. Това значи, че би трябвало да се внесе идващите една-две седмици, тъй като парламентарната бюджетна процедура е дълга към 5 седмици ", сподели Асен Василев от ПП-ДБ.

 

От двете обединения ще изискат точни планове от Министерство на финансите, с цел да формулират по-конкретни политически решения.


 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР