Експерти в са на мнение, че коронавирусните инфекции в страната

...
Експерти в са на мнение, че коронавирусните инфекции в страната
Коментари Харесай

В Германия очакват заразяемостта с COVID-19 да се върне на нивата от декември

Експерти в са на мнение, че коронавирусните инфекции в страната скоро ще доближат същите високи равнища като преди Коледа, защото по-заразните разновидности на вируса не престават да се популяризират, съобщи ДПА. Днес коефициентът на заболеваемост на 100 000 души за една седмица регистрира скок с 1,2 пункта до 63,8. Преди това, в средата на февруари, беше паднал до 57,4 по отношение на рекордните 197,6 два дни преди Коледа.
Институтът за надзор и предварителна защита на болесттите " Роберт Кох " заяви през днешния ден за 9762 новозаразени и 369 умряли. Торстен Лер, специалист по прогнози за ковид, предизвести, че идната трета вълна може да бъде също толкоз неприятна, колкото и втората. " Мисля, че изискванията ще бъдат като преди Коледа, " споделя Лер от Саарския университет. Той добавя, че през април честотата на заболеваемост може още веднъж да доближи към 200. Лер прецизира, че това се дължи на засилените обществени контакти, както и на разпространяването на разновидността, засечен за първи път във Англия, написа.
 Германия и Франция стягат придвижването между тях поради ковид Германия и Франция стягат придвижването между тях поради ковид
Франция и Германия се договориха да изискват проби за ковид за служащи, пътуващи през тяхната обща граница, за да се избег...
По данни на лабораториите към една трета от позитивните случаи към този момент са с него. Счита се, че този вид на COVID-19 е с 35 % по-заразен, а съгласно неотдавнашно английско изследване може да бъде и с 40 до 60 % по-смъртоносен. Лер предвижда, че над 90 % от случаите ще бъдат с английския вид в бъдеще, защото на 7 март се чака в допълнение намаляване на рестриктивните мерки, откакто този месец учебните заведения последователно отвориха порти. Правителството възнамерява да удължи рестриктивните мерки за пътешестване за регионите с вирусни разновидности до 17 март, съгласно информация на медийната група Функе.
Междувременно германците са подготвени да се върнат към нормалността, макар възходящия брой инфектирани. Голямо болшинство поддържа имунизационния паспорт, който ще разреши да се посещават театри, фитнес зали, спортни събития или даже да се пътува по-лесно. Според изследване, извършено от YouGov от името на ДПА, 16 на 100 са за незабавното въвеждане на подобен " зелен паспорт " по образеца на Израел. Други 44 % считат, че би трябвало да се изчака, до момента в който на всички в Германия бъде препоръчана имунизация, което съгласно сегашните проекти би трябвало да стане до 21 септември. Само 35 % уверено се опълчват на въвеждането на паспорт, който би дал на имунизираните хора преимущества пред неимунизираните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР