Експерти установиха, че най-скъпата чаша шотландско уиски в света, за

...
Експерти установиха, че най-скъпата чаша шотландско уиски в света, за
Коментари Харесай

Най-скъпото уиски в света излезе фалшиво

Експерти откриха, че най-скъпата чаша шотландско уиски в света, за която китайски милионер заплати преди време рекордната сума от съвсем 10 хилядидолара, е била от бутилка менте, предадоха ТАСС и ДПА.

36-годишният Чжан Вей купил чаша от напитката в хотел в швейцарския курорт Сен Морис. Бутилката уиски " Макалън ", която се предполагаше, че е създадена през 1878 година, била отворена особено за него. Купувачът изпил единствено 200 мл и останал удовлетворен от усета, макар че се въздържал от спомагателни мнения.

Би Би Си означи, че достоверността на напитката породила подозрения у специалистите, които забелязали несъответствия сред корка на тапата и етикета на бутилката. Във връзка с това хотелът решил да направи експертиза на бутилката в Шотландия. Тестовете демонстрираха, че скочът е " разбъркан " (съдържа 60% малц и 40% зърно) и е създаден след 1970 година

 1998949

От хотела твърдят, че не са знаели за фалшификацията. Управителят му получил бутилката преди 25 години от своя татко.

Администрацията на хотела върна парите на милионера. Собственикът персонално е отишъл в Пекин, с цел да заяви резултатите от експертизата на Чжан Вей. Китаецът обаче не се разсърдил, а благодарил за честността.

" Макалън " е известна като желаната марка уиски на екранния сътрудник 007 Джеймс Бонд.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР