Експерти твърдят, че не е нужно тотално да загърбите сексуалния

...
Експерти твърдят, че не е нужно тотално да загърбите сексуалния
Коментари Харесай

Опасен ли е сексът по време на менструация?

Експерти настояват, че не е нужно тотално да загърбите половия си живот поради месечни си цикъл, макар че има всякакви легенди и митове, които се носят във връзка с секса по време на менструация. Healthline показва някои потребни истини, които би трябвало да знаете, преди да се впуснете в това премеждие, както и потребни препоръки, с цел да извършите това развлечение малко по-комфортно.

Можете ли да вършиме секс по време на менструацията?

По време на репродуктивните години дамата получава менструален цикъл към един път месечно. Освен в случай че течението не е доста засилено, няма потребност да избягвате полова интензивност по време на менструацията, пишат експерти. Въпреки че интервалът на секс може да сътвори леко стеснение, той е безвреден.

Сексът по време на менструация в действителност може да предложи няколко преимущества, в това число облекчение на менструалните конвулсии.
Какви са преимуществата?
Сексът по време на менструацията има няколко преимущества:

Облекчаване на спазмите

Оргазмите могат да облекчат менструалните конвулсии. Менструалните конвулсии са резултат от свиването на матката, с цел да освободи лигавицата си. Когато имате оргазъм, мускулите на матката също се свиват. След това освобождават. Това следва да донесе известно облекчение.

Сексът също по този начин провокира отделянето на хормона ендорфин, които ще ви накара да се чувствате добре. Плюс това, занимаването със полова интензивност заема мозъка ви, което може да ви помогне да се абстрахирате от менструалния си дискомфорт.

По-кратък цикъл

Правенето на секс може да понижи интервал на цикъла ви. Мускулните контракции по време на оргазъм изтласкват наличието на кръв, което да докара до съкращаване на дните, през които сте в цикъл.

Повишено полово предпочитание

Вашето либидо се трансформира през целия ви менструален цикъл, с помощта на хормоналния дисбаланс. Докато доста дами споделят, че половото им увлечение се усилва по време на овулация, което е към две седмици преди менструацията, други оповестяват, че се усещат по-развълнувани през дните на цикъл.

Естествено смазване

Кръвта работи като натурален лубрикант.

Това може да облекчи главоболието ви

Около половината от дамите споделят за главоболие по време на цикъла си. Въпреки че множеството дами с менструална мигрена заобикалят секс по време, доста от тези, които вършат секс, споделят, че това отчасти или изцяло облекчава главоболието им.
Какви са вероятните нежелани реакции?
Най-големият минус на секса по време на менструацията е бъркотията. Кръвта може да попадне върху вас, вашия сътрудник и чаршафите, изключително в случай че имате мощно течение. Безпокойството може малко да повлияе на вашия комфорт и занимания от секса.

Друга паника за правенето на секс в този интервал от месеца е рискът от разпространяване на полово излъчени инфекции (ППИ) като ХИВ или хепатит. Тези вируси живеят в кръвта и те могат да се разпространят посредством контакт със инфектирана менструална кръв. Използването на презервативи всякога, когато вършиме секс, може да понижи риска от разпространяване или прихващане на ППИ.

Можете ли да забременеете?

Ако не се пробвате интензивно да забременеете, потреблението на отбрана е добра концепция, без значение в коя част от менструалния цикъл сте. Шансовете ви за забременяване са по-ниски през интервала, само че това не го прави невероятно.

Ако имате къс менструален цикъл, рискът от зачеване по време на менструация е по-висок.

Също по този начин имайте поради, че сперматозоидите могат да останат живи в тялото ви до седем дни. Така че има късмет да освободите яйцеклетка, до момента в който сперматозоидите към момента са в репродуктивния тракт, даже откакто кръвотечението премине.

Трябва ли да употребявате презервативи?

Използването на отбрана също ще ви защищити от полово излъчени инфекции. Не единствено можете да хванете ППИ по време на менструацията си, само че можете и по-лесно да го предадете на колегата си.

Накарайте колегата си да носи латексов презерватив всякога, когато вършиме секс, с цел да намалите възможностите си да забременеете и да хванете ППИ. Ако вие или вашият сътрудник сте алергични към латекс, има и други форми на отбрана, които можете да употребявате.
Ето и няколко съвета по какъв начин да постъпите в тази част от месеца, с цел да извършите сексът по-комфортен:
На първо място бъдете отворени и почтени с колегата си. Кажете му какво чувствате във връзка с секса по време на менструацията си и попитайте по какъв начин той гледа на този въпрос. Ако някой от вас се колебае, говорете за аргументите, които стоят зад дискомфорта.

Ако имате тампон, извадете го!

Постелете тъмна забрадка върху леглото, с цел да уловите приключването на кръв. А за какво не секс под душа или ваната, с цел да избегнете напълно бъркотията?

Дръжте мокри кърпички до леглото, с цел да почистите незабавно по-късно.

Нека сътрудникът ви носи латекс презерватив. Той ще защищава от бременност и ППИ.

Ако нормалната ви полова позиция е неуместна, пробвайте нещо друго. Например, може да опитате да лежите встрани, а сътрудникът ви да бъде зад вас.

Не позволявайте на менструацията ви да спре половия ви живот. Ако свършите малко подготвителна работа, сексът може да бъде също толкоз прелестен през тези пет или повече дни, колкото и през останалата част от месеца. Може пък да се изненадате - да откриете, че сексът е още по-вълнуващ през този интервал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР