Експерти смятат, че стъпки, открити на плаж в Уелс, са

...
Експерти смятат, че стъпки, открити на плаж в Уелс, са
Коментари Харесай

Експерти смятат, че са открили стъпки на динозавър на 200 млн. години

Експерти считат, че стъпки, открити на плаж в Уелс, са направени от динозавър преди повече от 200 млн. години. Палеонтолози от Природонаучния музей в Лондон споделиха, че отпечатъци, датиращи от триаския интервал, е допустимо да принадлежат на животното завропод или на негов родственик.

„ Знаем, че ранните завроподи са живели във Англия по това време, защото костите на ранния завропод Камелотия са открити в Съмърсет в скали, датиращи от същия интервал “, разяснява доктор Сузана Мейдмент, която е част от проучването.

„ Не знаем дали този тип е основал следите, само че това е друга улика, която допуска, че нещо сходно е могло да направи тези следи “, добави тя, представена от CNN.

Мейдмент и нейният сътрудник, проф. Пол Барет, в началото получили фотоси на следите от плажа в уелския град Пенарт от фен палеонтолог през 2020 година Били скептични към откритието.

Впоследствие двамата си сътрудничат с сътрудници и откриват, че мястото преди е било обсъждано от Синди Хауелс – палеонтолог от Националния музей на Уелс, френски екип и група от университета в Кардиф.

Мейдмент и Барет отишли на място да проучат следите. Техните открития биха могли да дадат информация за поведенческите качества на динозаврите, като да вземем за пример по какъв начин са ходили и пътували на стада.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР