Експерти проверяват и ще решат дали са годни за обитаване

...
Експерти проверяват и ще решат дали са годни за обитаване
Коментари Харесай

Опасни блокове в Столипиново, в канализацията зеле и дори кокошки


Експерти ревизират и ще решат дали са годни за обитаване 10 блока в пловдивския квартал "Столипиново ". Проблемите с тях са от години. Те са наводнени, а проверяващите са се натъкнали на изхвърлени възглавници, глави зеле, даже кокошки, изхвърлени в тръбите, заяви bTV.

Канализацията в тези блокове е за незабавен ремонт, а питейна вода тече по улиците на квартала.

Проблемът е, че са цялостни избените пространства.

"Водомерните възли на блоковете са под вода и не можем да ги отчетем, по тази причина не можем да кажем тъкмо какъв брой вода се губи. Вътрешните водомерни възли работят, само че това не е гаранция. Като цяло загубите в града се към 60%, тук са малко повече ", сподели основният инженер на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов.

"Трябва избените пространства да се отводнят, с цел да се обезпечи достъп до основите и да се направи мнение. От ВиК оператора поемат ангажимент през 2020 година да се сменят каналните отклонения до блока, тъй като те са запушени ", сподели от своя страна регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.

90% от постройките в „ Столипиново “ са благосъстоятелност на Община Пловдив. Каназирева добави, че следва да се отстранен противозаконните постройки в региона, с цел да може ВиК сдружението да извърши подмяната на тръбите.

Според Гълъбов е извънредно рисково да се живее в тези здания, както от здравословна позиция, по този начин и от градивна. Според него проблемите са зародили поради неприятно стопанисване на жилищата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР