Експерти проучват начините, по които изкуственият интелект (ИИ) може да

...
Експерти проучват начините, по които изкуственият интелект (ИИ) може да
Коментари Харесай

Ще ни даде ли изкуственият интелект живот след смъртта?

Експерти изследват методите, по които изкуственият разсъдък (ИИ) може да ни даде несъмнено цифрово величие, запазвайки личността на мъртвите във виртуалния свят и позволявайки им да се развиват.

Представете си Ейбрахам Линкълн към момента да може да се обърне към Конгреса през днешния ден или да можете да слушате онлайн препоръките на прабаба си или нейните истории от тогавашното време.

Многобройни стартъп компании плануват нараснало търсене на цифрови хора, които към този момент са на пазара, като Replika, приложение, което се научава да репликира във форма на чат бот, или HereAfter AI, което улавя и употребява житейски истории на хората, с цел да основава аудиореплики. Чат ботът е компютърна стратегия (бот), която автоматизира избрани задания, нормално посредством чат с консуматор.

ИИ като основен фактор

Microsoft Corp. неотдавна патентова способ за потребление на чат ботове за възпроизвеждане на исторически персони и живи хора, само че представител на компанията съобщи, че към този момент не възнамеряват да го употребяват.

Дигиталните хора могат да одобряват доста форми, от чат ботове и роботи аниматори до движещи се проекции, които жестикулират и приказват като действителни хора. „ Изкуственият разсъдък (ИИ) нормално е основен фактор за построяването им и им разрешава да взаимодействат с хората “, написа „ Уолстрийт Джърнал “.

Според патентът Microsoft чат ботът употребява данни от обществените медии, гласови записи и фотоси ", с цел да даде опция на чат бота да приказва и да комуникира в границите на характера на човек. Това лице, показва патентът, „ може да подхожда на минало или сегашно образувание (или неговата версия), като да вземем за пример наш другар, родственик, прочут, звезда, фиктивен воин, историческа фигура “. Освен това патентът разказва по какъв начин чат ботът може да имитира гласа на човек и да комуникира, употребявайки двуизмерни или триизмерни изображения, с цел да сътвори по-реалистичен диалог.

Дигитално величие

С развиването на цифровите хора те могат да стартират да учат и да се развиват след времето на гибелта на оригинала, като се приспособяват към новите разработки. Това ще им даде един тип цифрово величие - което освен би запазило характера на индивида, само че ще му разреши да продължи да живее и да се развива във виртуална форма.

Технологиите посредством филми и фотографии от дълго време ни разрешават да съхраняваме мемоари за хора даже след гибелта им. Но с новите принадлежности предлагаме интерактивни решения, в това число запаметени мрежови сметки, гласови ботове и даже хуманоидни роботи. Такива " безсмъртни " лица могат да продължат да поддържат връзка със фамилията, приятелите и потомството си дълго след гибелта и да осведомят за исторически и генеалогични проучвания. Те биха могли да се употребяват и на галактически кораби за дълги пътувания.
 Изкуствен разсъдък ще предотврати глада за милиони до 2030 година Изкуствен разсъдък ще предотврати глада за милиони до 2030 година
Проучвания са открили, че потреблението на нанотехнологии и изкуствен интелект (ИИ) в селското стопанство може да предложи практическ...

Съществуващите хора биха могли да употребяват своите цифрови копия посредством имейл, с цел да правят работа или да поемат част от тежестта, до момента в който сте на отмора.

Всичко има своя минус

Както при доста научно-фантастични визии за бъдещето, и тук концепцията за виртуална и безсмъртна еднаквост има дефекти.

Виртуалните лица са фундаментално несъвършени, тъй като нормално се основават на фрагменти от личността; като нашата тирада, трудове, издание в обществените мрежи и други фактори, които не изобразяват безусловно същността на самия човек. Освен това цифровата персона, построена посредством ИИ, няма схващане.

Един ден обществото може да се изправи пред проблеми като този кой да има аватара на умрял човек и приходите, които може да генерира. Ще бъде заложен и въпросът дали виртуалните лица би трябвало да имат лични права? И значи ли съществуването им, че хората не могат да оплакват изцяло загубата на другари и родственици?
 Newsweek: Русия основава войска от роботи, а Китай й оказва помощ с изкуствен интелект Newsweek: Русия основава войска от роботи, а Китай й оказва помощ с изкуствен интелект
В Русия стартира серийно произвеждане на роботи, способни да се бият независимо. Американците са изключително обезпокоени от обстоятелството, че те с...

Дигиталните лица също могат да бъдат основани без знанието или разрешението на истинската персона, при изискване че има задоволително данни обществено притежание, с цел да се сътвори ИИ модел, който го имитира. Исторически фигури могат да бъдат възкресени, харесва ли ни или не.

Въпрос за далечното бъдеще?

Добрите реплики на известни персони или политици могат да окажат въздействие върху бъдещи обществени събития, само че евентуално ще отнеме доста време, с цел да излязат в действителност надеждни цифрови хора на сцената.

Експертът по обучение Маги Савин-Баден от университета в Уорчестър сътвори лична анимирана глава в чат бот предходната година. Тя помоли хората в нейната професионална среда, които не я познаваха персонално, да поддържат връзка първо с нейната имитация и по-късно с нея. Но мнозина незабавно видяха дефекти в цифровата персона.

" Казаха, че някои елементи наподобяват на мен, до момента в който други са изцяло разнообразни ", сподели Савин-Баден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР