Експерти предупреждават, че паралелно на военните действия в Украйна,Владимир Путин

...
Експерти предупреждават, че паралелно на военните действия в Украйна,Владимир Путин
Коментари Харесай

Подготвена ли е България за кибератаки?


Експерти предизвестяват, че редом на военните дейности в Украйна,Владимир Путин замисля огромна кибервойна против Запада с офанзиви, които могат да пресечен малките екрани, интернет, мобилните телефони и онлайн банкирането.

Подготвена ли е България за подобен сюжет?

Миналият България за 1 подобен много апокалиптичен сюжет. В идващите минути ще беседвам с министъра на електронното ръководство божидар божанов, който оглавява припомня ми и съвета по киберсигурност към министерския съвет. А положително утро, господин министър, здравейте. Добро утро готова ли е в действителност България за хакерски атаки против уеб сайтове на държавните институции и системи като телекомуникационната, здравната, енергийната?

„ В момента усилваме потенциала за отбрана. За страдание в последните години не беше правено доста в тази посока. В момента започнахме от относително ниска точка. Бързо успяхме да покрием много територия. Така че все още имаме да вземем за пример отбрана от офанзиви, вид отвод от услуга. Известно време, ревизираме и всевъзможни други видове уязвимости, които могат да бъдат употребявани от съветски хакери, тъй че напредваме към все по-добра и по-добра отбрана “ сподели пред bTV министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

По думите му през последните дни не е имало някакви по характерни хакерски атаки от общоприетия декор киберактивност.

Гледайте цялото изявление във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР