Експерти предлагат методика, по която да се оказва психиатрична помощ

...
Експерти предлагат методика, по която да се оказва психиатрична помощ
Коментари Харесай

Експерт: Предлагаме шофьори, седнали зад волана пияни, да се изпращат на психиатър


Експерти оферират методика, по която да се оказва психиатрична помощ на водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол. Това съобщи в студиото на „ Нова тв специалистът по пътна сигурност Диана Русинова.
„ Гледах клипчето с неправилното изпреварване в Кресненското дефиле. Бих насърчила „ Пътна полиция ” по рамките на тола да открият кой е автомобила. Най-лесно по този начин може да се разбере марката и моделът. Това е неприемливо държание на пътя ”, разяснява тя  видеото, изпратено от фенове на NOVA, на което се вижда по какъв начин водач избутва коли от пътя в Кресненското дефиле, макар че управляващите сложиха колчета, които да разделят платната и да се ограничи скоростта.
По думите ѝ на фрагментите се вижда рисково шофиране и погрешно изпреварване. ”Ако кажем, че е изпреварвал  при забранителна маркировка, има една смешна наказания от 20 лв.. Но има и доста други тежки наказания. За това нападателно шофиране има член в закона ”, уточни тя.
По думите ѝ на срещата в Министерски съвет е препоръчано да се сътвори методика, по която да се работи с такива нападателни водачи. „ Това е едно от новите неща, които в никакъв случай не е предлагано. Става дума да се създаде методика, по която да се оказва психиатрична помощ, и психическа такава, на водачи, които са седнали зад кормилото един или два пъти след приложимост на алкохол. Това са хора, които явно имат проблеми и им би трябвало терапия ”, акцентира тя. />
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР