Експерти по климата, събрали се в германския град Бон, за

...
Експерти по климата, събрали се в германския град Бон, за
Коментари Харесай

Експерти по климата се събират в Бон, за да подготвят срещата на върха на ООН в Чили

Експерти по климата, събрали се в немския град Бон, с цел да приготвят идната среща на върха на Организация на обединените нации в Чили, означиха смисъла на младежките митинги "Петъци за бъдещето ", привлекли вниманието на обществеността към климатичните промени, съобщи ДПА.

"Младежите изпращат ясно и вярно обръщение, че обстановката е незабавна, и аз съм признателна за това ", сподели водещият представител на Организация на обединените нации за климатичните промени Патрисия Еспиноса.

"Това е борбата на живота ни. Трябва да я водим доста, доста бързо. Нямаме повече време. Затова е време всички хора да отворят очи ", съобщи мексиканската експертка и прикани всички страни да положат повече старания за отбрана на климата.

Германската министърка на околната среда Свеня Шулце дефинира акцията "Петъци за бъдещето ", стартирана от шведската ученичка Грета Тунберг, като "зов за събуждане ", ориентиран към тези, които вземат решенията.

"Мисля, че е в действителност прелестно, когато потомство, за което се твърди, че е аполитично, стартира да приказва и излиза на улицата ", сподели Шулце.

Сред по-спорните въпроси на конференцията в Бон са така наречен пазарни механизми, позволяващи на страните да финансират ограничения в други страни, като в същото време поставят по-малко старания за битка с климатичните промени на своя територия.

Експертите също по този начин ще прегледат въпроси, свързани с използването на Парижкото съглашение за климата, ще обсъдят по какъв начин да предотвратят и понижат до най-малко вредите в крайбрежните региони от покачването на морското ниво и ще създадат обзор на най-новите научни данни.

Срещата на върха в Чили ще бъде през декември и на нея ще участват международни водачи, участници във вземането на решения и деятели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР