Експерти по енергетика предупреждават, че няма логика сметките за парно

...
Експерти по енергетика предупреждават, че няма логика сметките за парно
Коментари Харесай

Има ли основание за 30% по-високи сметки за парно

Експерти по енергетика предизвестяват, че няма логичност сметките за парно за януари да бъдат с 30% по-високи поради по-студеното време, както бяха обяснили от Асоциацията на топлофикационните сдружения.

Мартин Владимиров, директор на стратегия „ Енергетика и климат “ в Центъра за проучване на демокрацията, сподели пред БНР, че няма съображение за сходно повишаване.

Не е резонно цените на топлофикациите да се покачат с 30% поради по-студения с 3 градуса декември 2023 година, тъй като цените на природния газ на европейските тържища и в България се намалиха доста макар студената зима.  Има засищане с газ на европейския пазар, газохранилищата са запълнени на рекордни нива, сподели още Владимиров.

Защото " главната част на ценообразуването на топлоенергията е цената на газта ", сподели специалистът.

" Трябва да се има поради, че от години цената на топлоенергията се задържа изкуствено на ниски нива, което води до съществени загуби за топлофикационните сдружения, съществени компликации да подържат системата ефикасна,  има огромни загуби и въобще секторът е в доста тежко положение. Опитва се да откри глътка въздух и при всяка опция да подвига цените,  с цел да си покрие загубите ", изясни специалистът.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
По тематаПлащат компенсации поради спряното парно в ГабровоПриродният газ ще поевтинее през януари цени сметки парно газ .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->  
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР