Експерти откриха мазно петно с площ 100 кв. м във

...
Експерти откриха мазно петно с площ 100 кв. м във
Коментари Харесай

Експерти откриха мазно петно във водите на Варненското езеро

Експерти откриха мазно леке с повърхност 100 кв. м във водите на Варненско езеро при инспекция след сигнал, оповестиха от Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ за Moreto.net.

Проверката е осъществена в региона на ресторант „ Тримата мускетари “ от специалисти на Басейнова дирекция и Регионална лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда във Варна.

При инспекцията е открито, че по повърхността на водата в езерото е налично леке с повърхност към 100 кв. м с ясно изразена опалесценция.

Не са открити брегови източници на замърсяване. Взета е водна проба от водите на езерото, която ще бъде изследвана по физико-химични индикатори: електропроводимост, температура на водата, разперен О2, плътност с О2, БПК5, ХПК, амониев азот, нитритен азот, нитратен азот, общ азот, ортофосфати като фосфор, общ фосфор.

Допълнително е обходен регионът под Аспаруховия мост по отношение на постъпил втори сигнал за замърсяване на Варненско езеро. Такова не е открито. Водите са без опалесценция и без очевидно замърсяване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР