Експерти от целия свят взеха участие в седмица, посветена на

...
Експерти от целия свят взеха участие в седмица, посветена на
Коментари Харесай

Дронове таксита превозват хора през 2019-а

Експерти от целия свят взеха присъединяване в седмица, отдадена на дроновете. В холандската столица Амстердам бяха разисквани новите технологии и капацитетът за приложението на дроновете, заяви Българска национална телевизия.

От дронове таксита до дронове, заснемащи вреди, бяха показани на ревюто. Сред любопитните експонати бе въздушно транспортно средство на акумулатори, което разполага с капацитета да транспортира хора и товари с друга скорост и минимално влияние върху околната среда.

Базираната във френския град Тулуза авиокосмическа компания " Еърбъс " сподели идея за градски въздушен превоз на къси дистанции с нулеви нездравословни излъчвания и минимални равнища на шума. Дронът ще може да транспортира до четирима души.

" Разработихме план на въздушно такси за градски условия. То е плътно - осем на осем метра. Разполага с огромна кабина и огромни прозорци и порти за по-лесен достъп. Лети напълно на електричество и има водач или оператор. Може да лети изцяло самостоятелно, само че първоначално ще има човек, който да го ръководи, плюс три спомагателни места за пасажери ", разяснява Йорг Петер Мюлер от " Еърбъс ".

Очаква се първият полет на въздушното такси да бъде сбъднат при започване на 2019 година

Дроновете могат да имат необятно приложение и в застрахователния отрасъл. Холандска компания ги употребява, с цел да оказва помощ на застрахователите да вършат бърза оценка на вреди. Последният случай е на карибския остров Сен Мартен, който бе обиден тежко от урагана Ирма.

Въздушната подвижност ще промени градовете към по-добро, считат специалистите. Но с цел да се избегнат възможни въздушни произшествия, редом ще се усъвършенства мрежа за надзор и обслужване на дронове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР