Експерти от Токийския институт по медицински науки, водени от професор

...
Експерти от Токийския институт по медицински науки, водени от професор
Коментари Харесай

Японски експерти работят върху COVID ваксина с доживотен имунитет

Експерти от Токийския институт по медицински науки, водени от професор Мичинори Кохара, работят върху основаването на ваксина против ковид, която дава имунитет за цялостен живот.
За основа е взета имунизацията против едра шарка, която е създадена през 18 век от английския доктор Едуард Дженър. Благодарение на нея съдбовната болест беше преодоляна. Целта на японските учени е да основат рекомбинантен вирус на ваксина, съдържащ протеин на вируса SARS-CoV-.
Според Кохара медикаментите, употребяващи вектора на вируса против едрата шапка, „ са най-мощните от всички “. Според него този тип ваксина има малко странични резултати, като в същото време не се нуждае от специфични способи за превозване и предпазване. Отделно, че основаването на ваксина с доживотна успеваемост може да разреши на света да се пребори COVID-19.
Експерименти с мишки, употребяващи рекомбинантния вирус на ваксина, кодиращ гена за инфлуенца по птиците, демонстрират високи равнища на антитела, които се резервират повече от 20 месеца. Японският производител на медикаменти Nobelpharma се чака да организира Фаза I и Фаза II от клинични изпитвания на имунизацията на Кохара през първата половина на 2023 година
По-рано учени от Вашингтонския университет откриха високата успеваемост на РНК имунизациите против COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР