Експерти от СЗО вече изучават новата болест в Индия, която

...
Експерти от СЗО вече изучават новата болест в Индия, която
Коментари Харесай

Заплаха от Индия: Нов вирус или отрова?

Експерти от СЗО към този момент учат новата болест в Индия, която тези дни хвърли в суматоха целия свят. Над 800 души в индийския щат Андхра Прадеш към този момент са инфектирани с незнайното заболяване, към този момент има и един умрял, заяви за РИА Новости представител на СЗО.
Още по тематиката
Пациентите започнаха да постъпват в болница в събота, а до неделя броят им е достигнал 315. Сред приетите в болница попадаха 46 деца и 70 дами. Един гражданин на гр. Елуру умря от незнайна болест. Тестовете им за заразяване с COVID-19 се оказали негативни.

Индийското министерство на опазването на здравето заяви, че е основана специфична група за проучване на незнайното заболяване в град Елуру. Подкрепа към този момент им оказват на място и двама сътрудници на СЗО, занимаващи се с мониторинг на епидемиите. Специалисти от водещи медицински институции в страната също са се включили към напъните за проучване на новата болест. Събират се проби на вода за проучване.

При жителите със признаците на незнайното заболяване са следени припадъци (включително епилептични), световъртеж, глабоволие, пяна на устата. Сред приетите в болница има доста деца.

 Снимки: Българска телеграфна агенция

Засега не е открита повода за болестта. Извършени са кръвни проучвания, взети са проби на костен мозък, осъществена е компютърна томография на мозъците на някои пациенти.

Изданието " Times of Indiа " писа, че причина за новото заболяване може да са токсични хлорорганични съединения и препарати за отбрана от комари.

Днес Българска телеграфна агенция заяви, че причинителят на незнайната болест, която провокира суматоха измежду жителите на индийския град Елуру в щата Андхра Прадеш, може би е нарасналото наличие на тежки метали в питейната вода и млякото в района. Агенция ТАСС цитира прессъобщение на канцеларията на основния министър на щата Джаган Мохан Реди.

При потърпевшите пациенти от незнайната болест били открити нараснали равнища на олово, никел и на пестициди. Получените данни са към момента предварителни и подлежат на спомагателна инспекция от Общоиндийския институт за медицински проучвания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР