Експерти от РИОСВ - София следят на място ситуацията при

...
Експерти от РИОСВ - София следят на място ситуацията при
Коментари Харесай

Не е установено наднормено замърсяване на въздуха край сметището в Ихтиман

Експерти от Регионална инспекция за опазване на околната среда - София наблюдават на място обстановката при горящото хранилище за битови боклуци край Ихтиман. Не са открити превишения в нормите за качеството на атмосферния въздух при обитаемоте места в региона. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Горящото хранилище е бивше общинско бунище за битови боклуци, което е закрито поради обстоятелството, че не дава отговор на нормативните условия и не действа от октомври 2016 година

В момента от общината и работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " се работи интензивно, като на място са пет пожарни автомобила и техника, извършваща запръстяване. От Регионална инспекция за опазване на околната среда е обещано наставление на общината да реализира непрестанен надзор до цялостното потушаване и прекратяване на дименето.

В региона специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда - София и Изпълнителната организация по околна среда правят замерване на качеството на атмосферния въздух с мобилен уред за спешни обстановки. Към момента не са открити превишения и няма заплаха за популацията в най-близко разположените обитаеми места и здания в региона.

В края на септември в Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда е импортиран план за рекултивация на закритото хранилище, който сега се преглежда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР